Miért nem párzik a csincsillám?
Figyelt kérdés
A fiú már lassan 1 éves, a lány 9 hónapos körüli (tehát már mind a ketten ivarérettek), a fiú sokszor kanos és próbálkozik is a lánynál, de mindig "összeverekednek", a lány nem hagyja magát, ilyenkor fura hangokat adnak ki. Próbáltam hátha kiengedve jobb kedve lesz, de akkor is mindig elkerülte a fiút... pedig már 5 hónapja vannak együtt. Mitől van ez a hiszti? Nem tetszik a lánynak?2009. aug. 9. 18:36
1/6 anonim válasza:
Nem rakhattad volna a lányt össze a fiúval öt hónappal ezelőtt! Örülj neki, hogy nem lett vemhes, mert már 4-5 hónaposan ivarérettek, csak ebben a korban még nem szabad hogy vemhesüljön. Kb most rakhatnád össze a fiút a lánnyal. Nem lehet, hogy esetleg már vemhes és azért nem engedi a fiút és azért hisztizik? Gondolom 24 óránkeresztül nem vagy mellettük, így nem láthatod mindig mit csinálnak. Kezd el mérni a lány súlyát és figyeld hogy van e drasztikus növekedés. Esetleg nyákdugót nem találtál a ketrecben? Ne haragudj de igen felelőtlen vagy.
2/6 A kérdező kommentje:
Úgy tudtam hogy a lány 7 hónapos korában válik ivaréretté, ezért gondoltam nem lehet gond ha együtt vannak. Valóban lehet hogy felelőtlen voltam, nem voltam elég körültekintő, de csak mostanában kb. 3 hete észleltem ezt az ellenségeskedést köztük... és hát napközben tényleg szinte csak alszanak, este felé élednek fel, olykor zeng tőlük az egész szoba, mert "fogócskáznak"... de rendben, köszönöm, megfogadom a tanácsod és elkezdem méregetni a leányzót.
2009. aug. 9. 19:23
3/6 A kérdező kommentje:
nyákdugó, nem tudom mi lehet az, sehol sem hallottam még ilyet, de gondolom valami szerv féle a lányból (?!) semmi különöset nem látok a ketrecükben, csak forgács és kaki...
2009. aug. 9. 19:25
4/6 anonim válasza:
Számtalan oldal van fent interneten, ahol olvashatsz csincsilláról is. Mielőtt beszerzel valamilyen kisállatot, esetleg tájékozódni kellene a tartásáról. Akkor tudnád mi a nyákdugó... Normális esetben kb a lány 10 hónapos kora körül vemhesülhet, akkor ha a lány legalább 500 gramm. Ha idő előtt vemhesül, akkor bele is halhat a szülésbe és nem biztos, hogy a kicsik is életképesek lesznek. Igen, felelőtlen vagy, nem is kicsit.
5/6 A kérdező kommentje:
én a csincsilla-farmon tájékozódtam és ott nincs megemlítve a nyákdugó, szóval én azzal az oldallal teljesen meg vagyok elégedve és nem is nézelődtem máshol... ja és 2 évszakot kellett rájuk várnom, szóval elég időm volt ahhoz hát áttanulmányozzam az életmódjukat és stb...
2009. aug. 10. 09:08
6/6 anonim válasza:
Én tegnap vettem 2 csincsillát és érdekes módon nekem azt mondták hogy az internetes oldalakon Elhülyítik az embert( hülyeségeket írnak) és a fiú lány nekem is együtt van ( már az állatkereskedésben is úgy voltak) azt mondta hogy még 1 évesek sincsenek nem tudom mikorra számíthatok kis csinikre :P?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!