Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért nem hagyják magukat...

Miért nem hagyják magukat simogatni a deguim?

Figyelt kérdés
2 hónapos deguk, már egy jó ideje nálam vannak. És nagyon szelídek, szeretnek rajtam mászkálni, de akkor a simogatást miért nem hagyják? Ha megsimítom őket, folyton kitérnek a következő simítás elől.

2012. okt. 20. 21:44
 1/7 anonim ***** válasza:
lassan szoknak az emberhez sokat kell velük foglalkozni :D nekem kb 1,5 hónapja vannak nálam de elég szelídek :)
2012. okt. 20. 23:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nincs gond, ahogy ìrtad, rajtad szaladgálnak. Csak még komisz kölykök és nem bírnak megülni egy percet a popsijukon. :)

Légy türelmes és foglalkozz velük sokat. Meglátod, meg lesz az eredménye.

2012. okt. 21. 07:49
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor ezek szerint túl izgágák a simogatáshoz. Értem :)
2012. okt. 21. 09:01
 4/7 anonim ***** válasza:
Próbáld ki, hogy a mutatóujjaddal vakargatod az álla alatt, és a füle mellett. Azt nagyon élvezik. Az én degum valamiért sosem szerette, ha a hátát simizem, de ha így vakargattam, annak sosem tudott ellenállni.
2012. okt. 21. 09:14
 5/7 A kérdező kommentje:
Én próbálkoztam már mindkettővel, de a vakargatás sem tetszett nekik. Ezért is furcsálltam, mert azt olvastam, azt szeretik.
2012. okt. 21. 10:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én degum már 6 éves elmúlt, de eleinte ő sem szerette annyira a simogatást.

Most meg ha kiveszem imádja és mindig elalszik. (Már "kicsit" öregszik, mondjuk ezért is alszik olyan sokat.)

2012. okt. 21. 13:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Ahogy öregszenek, egyre több idejük lesz rád. Most pulcsizd őket sokat.

Az egymásra mászás, domináns viselkedés, menekülni illik, szóval a hátuk helyett a fülük tövét, állkapcsukat, hónaljukat lehet simogatni, azaz inkább körömmel vakargatni.

A nagydeguk simán ráfekszenek a kis izgágákra, ha nem hagyják magukat szeretgetni. Pár másodpercre te is lefoghatod őket, de azért nagyon ne kínozd őket! :D Fáj nekik minden pillanat, amikor nem rohangászhatnak.

És persze vigyázz rájuk, hogy sokáig éljenek, mert ahogy öregszenek egyre okosabbak, kedvesebbek, bújósabbak lesznek! :D

2012. okt. 21. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!