Vadászgörény vagy cukormókus?
Sajnos figyelmetlen voltam és elszökött a görényem,már mindenhol kerestük,de úgy látszik nem lesz meg :'(
Nagyon megszerettem és ahogy nézem a képeit és visszaemlékszem rá mindíg nagyon szomorú vagyok.Arra gondoltam,talán egy másik göri segítene feldolgozni ezt a veszteséget.De a szüleim nem szerették a szagát.A ketrece az udvaron volt,de sokszor bevittem játszani és olyankor panaszkodtak a szagára (én is éreztem,hogy büdös de én annyira szerettem a kis rosszcsontot,hogy nem érdekelt. Egyébként a szag a lakásból szellőztetéssel nyom nélkül elillant 5 perc alatt)és ezért mondták,hogy válasszak másik állatot én a cukormókust találtam (a kis cukipofit),de félek,hogy nem nekem való mert igényes és nehéz tartani (tényleg így van?). Szerintetek mit tegyek?? :(
Ha szeretnél gyakran foglalkozni vele, szeretnéd, hogy kivehesd, sétáltasd, akkor semmi esetre sem cukormókus, mert az nem túl toleráns ez ilyesmikkel (ráadásul éjszakai állat, így napközben aludni akar). A csincsilla még ennyire sem barátságos, nem különösebben izgatja magát, hogy te épp mit akarsz.
Sétáltatni, játszani vele, szabadon tartani a lakásban, stb... a görény a jó választás.
Kevés kereskedésben találsz szelíd állatot. A nagyon szelíd csiniket háztól elviszik. De azért van, aki vállon ülve utazik a buszon. :D
Viszont ők is érzékenyek a tartásra, macerás állatok, éjszakai üzemmódban, csak rajongóknak. :) Ráadásul a szüleidre marad, ha egyetemre mész, mert eléldegél 18 évig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!