Mit tegyek, ha nem szeret a törpehörcsögöm?
Dzsungáriai törpehöriről van szó, azt mondta a kereskedő, hogy 15 napos volt, amikor megvettem (4 napja). Szürke színű.
Az a probléma, hogy próbálok vele sokat foglalkozni, meg kézhez szoktatni, de mindig kerreg, mikor közeledek felé.
Aztán van, hogy mégis megfogom, és akkor nem kerreg a kezemben, de érzem, hogy nem is érzi jól magát, ki akar mászni vissza, és ha vissza teszem az alomra, azonnal beássa magát újra, hogy hagyjam békén.
Másrészt nem eszik szinte semmit, kb 1,5 lisztkukacot és egy kis darabka diócsücsköt egy nap. Gondoltam, ez normális, hiszen kicsinyke még.
Viszont amikor ilyen drága hörcsögtápot adtam neki, arra persze ráment és rágcsálta.
Nem szeretném nagyon drága kajákra sem szoktatni, de legalább kipróbáltam, hogy nem az étvágyával van gond.
Adtam még neki petrezselymet, friss paprikát, szőlőt, szilvát, lenmagot, szezámmagot, diót, sajtot, lisztkukacot. Ezek közül mondom, csak egy kis kukac és egy kis dió kellett neki, semmi más.
Szóval aggaszt, hogy nem szeret engem sem, meg az ennivalót sem, amit adok.
Van valami ötletetek?
Köszi!
Én a 8-as válaszoló vagyok, nem az előző, de azért leírom a tapasztalataimat. Nekem is volt egy hörcsögöm, aki harapott, és úgy, ahogy leírtad, hogy ott lógott az ujjamon, iszonyúan fájt, és biztos vagyok benne, hogy direkt csinálta. Amikor kajának néznek, akkor nem harapnak nagyot, az előfordul, inkább mintha csak kicsit összecsípnék a bőröd a fogukkal.
Ez nem jó, semmi jóval nem tudlak kecsegtetni, mert ha nem szereti, hogy fogdosod és erre a harapásra már többször elengedted - én is elengedtem egyébként ordítva az enyémet - akkor megtanulja, hogy így szabadulthat. Mondjuk az enyém csak akkor harapott meg - 2 év alatt háromszor fordult elő - amikor tettem be neki egy adag kaját, ő rávetette magát, én meg utána benyúltam, mert mást is tenni akartam még. Szóval szerintem akkor a kajáját féltette. Lehet, hogy kifogtál egy harapósat, amelyik ha olyan kedvében lesz, nem lesz kedve hozzá, hogy fogdosd, harapni fog. Inkább próbáld meg kitapasztalni a jeleit és megelőzni, ahogy már írtad is. Mert nagyon rá tudnak szokni.
Még az jutott az eszembe, nem tudom, írtad-e vagy nem, hogy van-e házikója vagy valamilyen odúja. Mert az alapvető biztonságérzetet ad nekik, és tapasztalatom szerint kevésbé lesznek harapósak vagy félősek. Még ha csak egy kivágott margarinosdoboz vagy műanyag virágkaspó, amit ideiglenesen be tudsz tenni, örülni fog neki.
Szerintem már megszokta az új helyét.Az a lényeg,hogy a höriknél nem jó a felülről való megfogás.Nekem is van az enyémnek a kevence a napraforgómag.Próbálkozz gyümölcsökkel,magkeverékkal,alkalmanként dropsszal.Adhatsz még neki mogyorót.De a mag a legfontosabb neki.Általában ha kiskorától szeretgetik emberszerető höri válik belőle.Kisállatboltból vagy tenyésztőtől vetted?
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!