Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Sünit meg lehetne szelídíteni,...

Sünit meg lehetne szelídíteni, lehetne tartani?

Figyelt kérdés
Nem tervezek ilyesmit, csak kíváncsi vagyok, mennyire szoktathatók emberhez. A kutyáim találtak egyet és kicsit haverkodtam vele, mielőtt kivittem a rétre. Nagyon kis helyes volt, félig talán még kölyök. Elég gyorsan kigömbölyödött, a kezemmel a hasa alá dugva vettem ki a lavórból, amibe először tettem, mert nagyon ki akart mászni, és miközben emeltem, nem gömbölyödött vissza. Igaz, előtte simiztem egy kicsit a homlokát, hogy megnyugodjon. Utána körberodeózott a lakásban. Kimentem vele a kutyákhoz, süni a lavórban az ölemben és akkorra már úgy megbátorodott, a kutyák szaglásától se félt, állandóan vissza kellett tuszkolnom, ki ne másszon. Úgy akart kimászni, hogy belekapaszkodott a pulcsimba és a karomat használta volna lépcsőnek. Abszolút nem félt tőlem kb. 20 perces ismeretség után:)

2012. szept. 26. 20:17
1 2
 11/14 anonim válasza:

előző vagyok,

igen védett állat, kedvtelésből nem lehet tartani, de ha beteg sérült, vagy nem képes túlélni a telet a mérete vagy kora miatt akkor az nem számít törvényellenesnek, sőt az a meglátásom, hogy ilyen helyzetben az embernek kötelessége segítséget nyújtani.

2012. okt. 6. 22:09
 12/14 A kérdező kommentje:
És mit adsz enni a süninek? Elképzelésem sincs, mivel lehet őket etetni. Az én sünim remélhetőleg már elég nagy volt ahhoz, hogy átvészelje a telet. Melyik az a méret, aki nem vészelné át? Ez a süni akkora volt kb. mint 2 alma. Vagy egy picit nagyobb. De egy tél alatt teljesen önállótlanná válhat, főleg ha picike, nem? Hogyan válik utána önellátóvá?
2012. okt. 7. 13:28
 13/14 anonim ***** válasza:
a kerti süni védett állat, nem lehet legálisan otthon tartani, csak ha beteg/sérült, és állatorvos kimondja róla, hogy a természetben nem maradna életben. persze, ez sok embert nem zavar, tartanak keleti sünt otthon, ahogy őzet is, rókát is... pedig aki sünt akar tartani annak van rá lehetősége törvényesen is, ezért tenyésztették ki a különböző fajtájú hobbi sünöket.
2012. okt. 28. 16:17
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha ennyire megtetszett a süni, nézd meg az afrikai fehérhasú törpesünit :) ő hobbyállat, nem is lehetne a szabadban tartani a mi klímánkon, mert minimum 20-22 fok kell neki. Nekem is van, 2 hónapja születtek babái :) nagyon aranyos, kedves állat, tényleg könnyen, hamar barátkozik :)
2012. nov. 13. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!