Nem rég vettem mongol futóegereket milyen fogkoptatót ajánlotok? Esetleg ötletek? Wc gurigán kivül, esetleg szárazkenyér, szépia csont?





szárazkenyeret lehet adni, de csak azt, ami félbarna vagy fehér. ne kiflit, mert az tejes stb. Fogkoptatóból a Feplast alma/répa meg a rudacskákat ajánlom, vagy a (asszem panzi) ilyen trapéz alakú kocka kő, több ízesítésben. az utóbbit az enyémek nem rágják. itt egy süti recept egereknek/hörcsögöknek:
- 1 alma
- 4 evőkanál zabpehely
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál napraforgómag (szotyi)
Elkészítés:
Az almát apróra reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a zabpelyhet, és a napraforgómagvaka, amik már megvannak törve, s az egészet jó alaposan összegyúrjuk.
A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk (a tészta hajlamos a letapadásra, így kicsit ügyeskedni kell), formákkal kiszaggatjuk
Sütőpapírra téve, előmelegített sütőben 150°C-on kb. 45 percig sütjük, amíg szép barna lesz.
Tárolás:
Akár nyitott edényben is tárolható. Ha kiszárad, akkor a fogakat is koptatja.





A fűevő állatok fogacskáit a fűben levő hosszú szálas rostok koptatják. (Hátul is vannak folyton növő fogaik...)
A szárazkenyér nekik csak nasi, mire hátra ér, felpuhul a nyáltól.
A mongiknak nem nagyon szoktak friss füvet adni, hogy miért azt nem tudom, de gyanús hogy oka van. Viszont a fincsi széna tökéletes helyette.
A höriknek másfajta a fogazatuk, nekik jó a süti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!