A tengerimalacnak tényleg meg lehet tanítani, hogy hallgasson a nevére?
Nincs tengerimalacom, csak kérdeztem, mert az egyik osztálytársamnak van tengerimalaca, és azzal menőzik, hogy az övé hallgat a nevére! :)
De ha lenne sem tanítanám! Csak kíváncsi vagyok rá!! :)
1. újra!
Amúgy hány évesek vagytok?
Én egyszer láttam egy videót, de nem magyar volt, és most nemtom megmondani a címét... xd
Mindegy, a malac jelekre forgott, meg mindent csinált...
Én megpróbáltam egyszer az enyémnek megtanítani, h adjon pacsit. Egyszer meg is tette. De többé már nem... xdd Akkor hagytam abba... A csúcson... ><
A malacokhoz nagyon sokat kell beszélni, és simogatni őket. Így mindig biztonságban érzik magukat, ha a hangunkat hallják.
Ebből következik, hogy ha a nevüket nem is tanulják meg, a hangot és a hangsúlyt felismerik!
Mind a két malacom egyformán reagált, mindegy volt, hogy éppen melyikőjük nevét mondtam. Pedig a Béla és a Mazsola név nem is hasonlít egymásra.
De sokkal egyszerűbben meg lehet őket tanítani, hogy bizonyos hangokra figyeljenek.
Ilyen hang a hűtőnyitás hangja, több bezárt ajtó mögül is válaszolnak rá! A zacskócsörgés, vagy az uborka reccsenése is hatásos!
Ha elbújt valamelyik a szobában, csak kinyitottam a hűtőt és már dugta is be a fejét az elveszett pára!
Első válaszoló! Szerinted kínzás megtanítani egy állatnak a nevét? :S
Egyébként sokan mondják hogy megtanulja a nevét, itt is volt a napokban egy ilyen kérdés, és ott is volt olyan válaszoló aki azt állította hogy meg lehet. Én nem tudom, de a nyuszik hamar megtanulják a nevüket, nem hiszem hogy ilyen téren más egy malac, bár nekem nincsen.
Szerintem nem, a hangodat esetleg megismeri de elég reménytelen. De fordítsuk meg a dolgot.
Te meg tudod különböztetni és érted a tengerimalacod hangjelzéseit?
Egyszer megtanítottam egy tengerimalacomat, hogy hogyan kell beugrani a helyére. Kiraktam, kint szaladgált, aztán ha megunta beugrott.
Egyszer elvittem takarítani a vackát. A malac ment a helyére és a szokott módon ugrott a semmibe. Érezte hogy valami nincs rendben, visszament a szokott helyre és megint ugrott a semmibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!