Oroszlánfejű törpenyúl pároztatható házi bakkal?
Nem írtad, hogy dupla génes-e az oroszlánfejű, és hogy a füle áll-e vagy lóg-e.
A lógófülű - állófülű keresztezése gyakran foghibás utódokat eredményez. Ahogy 1-es mondta, hobbinyúlnál szigorúan tilos.
A tenyészcélt én sem egészen értem. A keverék házinyuszik ellenállóak, és szépek, és nagyok. Ha valaki kerti nyulat akar fűnyírónak, arra tök jók.
De a szobanyúlnak nem árt ha befér a ketrecbe, és szerintem az is tök jó, hogy fele annyi termék van a WC-ben. Cserébe nem gond, ha érzékeny, és fűvel kell etetni, mert megdöglik a kruplis tésztától.
Szóval inkább törpével fedeztesd a törpét, és házival a házit.
A színekhez fotó kéne, de a nagyszülőkről is, és egy hozzáértő ember. A nyúlgenetika elég bonyolult dolog.
Az biztos, hogy piros szemű, fehér nyuszi lesz az utódok között. (Vagy mind, vagy a fele.) Ha nem duplagénes a bak, akkor rövid szőrű is lesz, meg hajas is. (50-50%) És szerintem sanszos, hogy mind nagyok lesznek.
A házinyuszi megpucolva, fagyasztva 1.000 forint, a törpe oltva 8.000,- . A keverékkel mit csinálsz? Egyébként kevés utód várható a törpe anyáktól. (1-4)
Nem, az nem tenyésztés. Inkább hobbi szaporítás, de nem a szó rossz értelmében. Mert ugye tenyésztő az, aki a fajtát akarja gazdagítani, fejleszteni.
Én azért nem ajánlom, mert könnyen lehet beteg utód a vége. Meg az anyanyúl nagyon pici és ha a nagy méretű házinyúl keverékeket kell majd szoptatni, akkor mi lesz? Azoknak sokkal több tej kell és nagyon ki fogja meríteni az anyát. Neki és a kicsiknek is hatalmas stressz lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!