Házilag szeretnék keverni nyúltápot. Mit rakjak bele és milyen mennyiségbe?
Figyelt kérdés
most jelenleg granulátumtápot, búzaszemet kevertem belé.még mit a jánlotok bele ami egészdéges és milyen mennyiségben?2012. szept. 22. 09:55
1/9 A kérdező kommentje:
*ajánlotok
*egészséges
bocs a helyesírási hibák miatt nem néztem át mielőtt kiírtam a kérdést.
2012. szept. 22. 09:57
2/9 anonim válasza:
Szia, ez még nem helyesírási hiba, csak félre ütés.
Kukoricát tegyél még bele, ez a három elég, esetleg még szárított kenyeret.
3/9 anonim válasza:
Ja és a mennyiség az attól függ, hogy hogyan akarod felnevelni, és mennyi az anyagod hozzá. A kokorica hizlalja, nem lesz annyira száraz a húsa, a búzában fontos szénhidrátok vannak, attól finomabb lesz a húsa, a táptól hamarabb felnől.
4/9 anonim válasza:
Ha hobbinyúlnak kevered ne rakj bele kenyeret!!!! És csak kevés kukoricát. Esetleg még szárított zöldséget-gyümölcsöt is tehetsz bele.
5/9 anonim válasza:
A nyuszi válogatós, csak a számára legjobbat választja ki, a többit kikaparja. Ezért van granulálva az összetevőikkel a nyúltáp!
6/9 anonim válasza:
árpa 25% = 2,5 kg
búza 5% = 0,5 kg
zab 25% = 3,5 kg
kukorica 10% = 1,0 kg
tritikálé 20% = 2,0 kg
pellet 5% = 0,5 kg
100% = 10kg
7/9 anonim válasza:
A kenyeret a házi nyúlnak való kajából is hagyd ki szerintem, mi a fenének? Max megdöglik tőle...
8/9 Kajtár Máté válasza:
a legjobb a zab utána az árpa kukoricából keveset adj kenyeret meg nem ajánlom mert attól csak helfulyödik és megdöglik
9/9 anonim válasza:
Olvasva a "recepteket" körülbelül egy sertéshizlaldára emlékeztetett... Nyúlról beszélünk. Kenyeret nem kell neki adni semmi értelme. Kukoricát abszolút ki lehet hagyni, mert nagyon hirtelen kövéredik tőle a nyúl (aki nem hinné, próbálja ki, és nyúzáskor meg fog látszani az eredmény). A granulátumtápot megint kihagynám, mert egy az, hogy rendkívül drága (duplája a szemes terménynek), ráadásul a májat tönkreteszi, sárga foltos lesz -> kuka(purinás táppal volt ilyen tapasztalatom). Az én receptem árpa és tritikálé keveréke 1:1 arányban, lucernaszéna és egy nagy adag odafigyelés. Úgy nőnek, mint a dudva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!