Mi a hatékony patkányirtás titka?
Nehezen.
Ilyenkor már spájzolnak télire, főleg ha bármi olyat találnak, amit meg lehet enni..
Én anyuéknál küzdök rendesen velük. Általában több hét után sikerrel, de a szomszédból pár héten belül mindig jön az utánpótlás :S.
Pár dolog:
- Ne kistasakos pépest vegyél, akármennyire is ajánlgatják! Ugyanist azt nagyon szeretik, épp ezért nem eszik meg, hanem lehordják, és csak akkor nyúlnak hozzá, ha végképp nincs mit enniük. Nekünk legjobban az a kék jött be, ami a szilvamagra hasonlít, csak nagyobb, illetve a mérgezett gabonaszemek.
- Ne folyamatosan etesd őket! Egy dobozzal egyenek meg, aztán ha elfogyott, egy hétig ne rakj ki, ne találjanak összefüggést a méreg és a pusztulások között, sajnos ezek nagyon okos kis dögök ilyen téren!
- Ne mindig ugyanoda tedd a mérget, az előbbiek miatt! Fél méterrel arrébb... egyszer kartonra, egyszer műanyag lapos tálkára.
- A patkánylyukakba tegyél őrölt üveggel elkevert agyagot, az se tesz jót nekik!
- És mindenképp figyelj a szaporulatra! Lehetnek olyan kicsik, amik azután nőnek meg, miután azt hiszed, végeztél velük! Tehát ha úgy néz ki, sikerrel jártál, akkor is hagyj kint egy kis mérget!
-Lehet próbálkozni ilyen lecsapódós patkányfogóval is, de azzal csak akkor érdemes, ha nincsenek nagyon elszaporodva.
Nah, feladtad a leckét, de az egyikre rátaláltam, ő az:
A másik pedig kék színű, olyan a formája, mint egy szilvamagnak, talán valamivel nagyobb.
Huhh...
Kék színű, maga a méreg. És ilyen nagy... Megpróbálok rákeresni arra is. Dobozban van, azt tudom.
méreg idővel hatástalan lesz, a patkányok okosabbak annál...egy kolónián belül csak csekély létszámban vannak úgymond "kóstolók", akik tesztelik az új kajákat...ha ők megbetegszenek vagy meghalnak tőle, akkor a többiek nem fogják megenni a mérget valamint a "felderítők" nem fogják bevinni a kolónia éléskamrájába...nem hülyeségeket beszélek, biológus ismerőssel beszéltem erről annak idején mikor a spájzunkat ellepték az egerek...se méreg, se ragasztós csapda nem vált be nálunk hosszú távon. viszont a jó öreg macska tökéletes volt, megfogta mindet...
próbálkozz azzal amit az első válaszoló írt...talán mákod lesz...nálunk sajna ez se jött be csak a macska...de egerész macskát könnyebb találni, mint patkányvadászt...nálunk 16 év alatt egy patkányozó macska volt bár patkányunk nem volt sose, szal máshonnan hozhatta őket...egér is csak a spájzos esetnél...szóval macska hiányában nincs más megoldás, de arra figyelj, hogy más állat ne tudjon enni a méregből pl kutyus vagy cicus :)
esetleg próbálkozz a ragacs csapdával, nálunk néhány egérig bevált de hamar rájöttek a dologra, mi lecsapódós csapdával valamint a régi befőttesüveges trükkel kombináltuk a ragacsot, de tényleg a macsek vált be legjobban :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!