Mekkora ketrec vagy terrárium kell egy patkánynak?
A ketrec a jobb, mert jobban szellőzik és könnyebb felemelni, takarítani. Nem beszélve arról, hogy a patkányok imádnak emeleteken mászkálni.
Ha mégis terráriumban tartanád, akkor legyen rács a tetején, mert könnyedén kiugrik egy 40 cm falú terráriumból is.
Ketrecnek minimum 80x50 cm alapú, 80 cm magas legyen.
Terráriumnál 100x50 cm alap, emeletet meg úgyse lehet, úgyhogy laposat is vehetsz.
A terrárium nem patkánynak való egyáltalán, nagyon érzékenyek a szagokra, a terrárium alján megragadna a pisiszag, beteg lehet tőle.
Ketrecnek nagynak és magasnak kell lennie, 10ezer körül használtan tudsz csak megfelelőt venni. De az is jó. Új ketrecek ennél drágábbak. Nézz szét hirdetős, aukciós oldalakon. Ilyeneket keress:
Nekem ilyen van, ez a minimum amit ajánlani szoktak: [link]
Két patkány épp elfér benne, de én kicsinek tartom, berendezve már nagyon zsúfolt az egész, szóval én is lecserélem nagyobbra amint tudom.
Használtat kaphatsz ennyiért. Ami amúgy se hülyeség, mert ha belerakod az állatot már az új is használt lesz.
Esetleg érdeklődj használt ketrec ügyben a tenyésztőnél.
Nagyon nagy minőségi különbség van az eleség állat, és a hobbi patkány között. Ha szeretgetésre kell, akkor ne fizessél olyannak, aki tenyésztés címén rosszul bánik velük, keress egy rendes tenyésztőt, ahol nem rokonok a szülők, és helyből szeretik a picik az embereket.
Ha picit szerzel figyelj a rácsközre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!