A hörcsögöm (dzsungáriai törpe) két éves, még sosem volt beteg. Pár napja a fülén észrevettem, hogy felfele áll, nagyobb, mint a másik, belülről mintha el lenne a hallójárata dugulva. Mi lehet a baja?
Figyelt kérdés
A lényeg, h vérzik most estétől, és kicsit gennyes. Holnap elviszem orvoshoz, addig mit csináljak vele? Betadinnal bekentem. Az étvágya nagyon jó, szaladgál össze vissza.2012. szept. 11. 23:06
1/11 anonim válasza:
szia. nekem 15 db dzsungim van. a fülével nagyon vigyázz, próbáld meg bérescseppel (komolyan) kezelni. nekem beszokott jönni.
2/11 anonim válasza:
Ne haragudjon meg senik de szerintem már elég idős ezért lehet beteg. Nekem a szemével volt probléma él is pusztult bármit csináltunk vele. Állatorvoshoz vinni kár. Én nagyon szerettem az első hörcsögömet de mikor 8000ft -ot otthagytam az állatorvosnál és mégis elpusztult és a hörcsög került 700ft- ba, rájöttem hiába szeretem már többe került mint az élete. Az egyik barátom járt hasonlóan és az a höri is jó 2 éves volt. Nekem kicsit bizarr volt de ő odaadta a kígyójának mondván az orvos drága a hörcsög idős és nem menjen kárba.
3/11 A kérdező kommentje:
köszi szépen, azért elviszem holnap dokihoz, megpróbálok mindent megtenni érte, az első kisállatom:))
2012. szept. 11. 23:49
4/11 anonim válasza:
majd írd meg hogy mit mondott :)
5/11 A kérdező kommentje:
Ma voltunk a dokinál. Azt hittem, hogy megvizsgálja, és kiír valami cseppet. Azzal kezdte ehelyett, hogy lehet daganat, vagy csak egy gyulladás, amit valami csípés okozott. Ugye fogtam Norcót miközben vizsgálta, aztán elkezdte nyomni a fülét valahogy, és ilyen csontszínű nagyon sűrű váladék jött ki belőle. de nagyon sok!! Tűrte a kis drágám, mert nagyon nagyon szelíd és barátságos, de egy kis idő után még mindig folyt és kiguvadt a szeme, kinyitotta a száját, fintorgott, visított is kicsit, annyira fájt neki, látszott, h nagyon szenvedett közben:( Hazajöttünk, étvágya az van. De alszik, sápadt, nagyon nagyon megviselte :((( Pedig az orvos előtt semmi baja nem volt. Szerintetek ez olyan most neki, mint aki műtét után lábadozik?
2012. szept. 13. 21:26
6/11 anonim válasza:
igen, ez kb. olyan. de a dokinak tűvel kellett volna leszívnia, akkor az állat is jobban viselte volna. kenegesd betadinnal meg béres cseppel
7/11 anonim válasza:
Jobbulást a kis hörcsögödnek!!! Nekem is volt törpehörim, 4. Az egyiknek daganat nőtt a szemére, elvittem orvoshoz és elvileg kitörölte neki, de helyette a szemét törölte ki és a daganat maradt meg... Erről ennyit. Kézzel etettem, itattam haláláig. Aztán egyik este lefeküdt, betakartam egy pamacs darabbal és meghalt... Tudtam, hogy így lesz, valahogy megérzi az ember.
8/11 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Nagyon sokkolt a hír, miszerint Norcót el kéne altatni az állatorvos szerint... ugye kinyomtál a fülét 14-én, most pedig csütörtökön visszavittem, mert nagyon megtelítődött megint. Kijött a Párom a Kicsivel, és átadta az orvos üzenetét. Ne vessetek meg,hogy nem mentem be, de nem bírtam volna még 1× végignézni, hogy bántják és visít:( Péntek este álmában is nyögött, annyira fájt a füle. Nagyon kikészültem, h ennyire szenved! Az érdekes, hogy ettől függetlenül volt étvágya. Elhatároztam este, h másnap elaltattatom, mert bármennyire fontos nekem, nem akarom, h szenvedjen.
Reg
2012. szept. 23. 11:33
9/11 A kérdező kommentje:
Bocsi. Reggel már szaladt, étvágya volt. Az igaz, hogy nagyon sokat alszik, gondolom, mert beteg. Az orvos nem adott semmi cseppet, persze.... csak az elaltatás!! Anyukám fül-orr-gégész, hozott fülcseppet, és ma először hosszú napok után nem piros a füle, és nem is gennyedzik!! :)) Úgyhogy nagyon boldog vagyok, de ez lehet nem jelent semmit. Az biztos, hogy minden egyes nap ajándék Vele, mert annyi szeretetet kapunk tőle, amit el se lehet képzelni:)
2012. szept. 23. 11:54
10/11 A kérdező kommentje:
Norcóka tegnap örökre elaludt! :(
2012. nov. 15. 19:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!