Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Lehet legálisan rókamangusztát...

Lehet legálisan rókamangusztát tartani házban?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy tartható-e háznál rókamanguszta (szurikáta). Ha igen, akkor van-e valami feltétele, kell-e hozzá valami speciális engedély. Nem hiszem hogy védett vagy veszélyeztetett faj lenne, úgyhogy tényleg nem tudom.
2012. szept. 8. 18:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem nem tartható. Amúgy is:honnan szereznéd be? Egyedül nem tarthatod, mert nagy családokba él, és hatalmas terület kell hozzá.
2012. szept. 8. 19:07
 2/3 anonim ***** válasza:
Engedély kötelesek a hazai védett fajok (ezekre speciális engedély kell), a különösen veszélyesnek minősülő állatok (pl mérgeskígyó) valamint a CITES köteles fajok. A szurikáta nem tudom ez utóbbiba tartozik-e, de utánaérdeklődhetsz a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumnál (azóta megint összevonták őket, de szerintem a telefonszámuk változatlan lehet). Régi információ weboldaluk ez volt: [link]
2012. szept. 8. 19:49
 3/3 anonim ***** válasza:
Kizárt hogy tartható lenne. Egy vadállat, kezdjük itt. Másik meg hogy tévében láthattad, több négyzetkilométeres a territóriuma, nagyon nagy helyet járnak be naponta, több tucat manguszta alkot egy családot. Te meg bezárnád jó esetben egy 6-10 négyzetméteres szobába. Meg nem szelídülne meg, egyszóval kín lenne neki minden perc. Meg ugye nem is ehhez a klímához szokott, sivatagok környékén élnek
2012. szept. 8. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!