Már 3 éves a vadászgörényünk de kiskorába nem igazán tanítottuk meg neki hogy ne harapjon. Mennyi akkor rá az esélye hogy megharap és átharapja az ujjam?
Hát már volt hogy valakinek átharapta az ujját etetés közben és azóta félek tőle de nagyon szeretem
Amikor simogatom nem igen félek tőle de amikor mutogatja a fogait akkor inkáb hátrálok habár lehet hogy éppen hogy játszani akar
Ha érzi, hogy félsz, az általában felbátorító jellegű.
Kitartó neveléssel lehet javítani a helyzeten, nálunk a harapásról leszoktatás gyorsabban ment, mint az alomra rászoktatás - utóbbit már felnőtt fejjel kitartó jutalomfalat osztással gyakorolta be.
Előző görink (nőstény) nem harapott erősen, de sokáig tartott a nevelése mivel első göri volt, és én tartottam is tőle kicsit. A folyamatos harapásori rászóláson, fejrázáson kívűl a legfontosbb az volt, hogy megtanultam úgy megfogni, hogy ne tudjon harapni. Ha nagyon felpörgött, durva lett, akkor egy kicsit ilyen "kalodába" lerült simogatás mellett. A második görinkkel (hím) már bátrabb voltam - de kellett is, mert véres történetek után lett kevésbé harapóssá mint az elődje. De csípkedni máig imád - pontosan tudja meddig mehet el maradandó seb okozása nélkül.
Szóval kitartás, és nem kell diktátornak lenned, de neki tudnia kell ki az úr a háznál (görik számára ez majdnem naponta bizonyítandó).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!