Segítene valaki? Sok-sok kérdés nyusziról.
Szóval lenne most gyorsan egy pár kérdésem, és úgy vélem fontosak:) (legalábbis nekem)
Ma meghalt a másik nyuszim, valami baja volt de nem bírta ki az orvosig. Mire hazajöttem nem tudott lábra állni már eldölt oldalra, és rángatózva nagy kínok közepette kilehelte a kicsi lelkét:((( A másik nyuszim aki fiú, félek h ő is beteg lehet, hisz egész nap a lány nyuszim puszilgatta meg együtt voltak.
Kérdések: - Lehet beteg a fiú nyuszim? (Nem tudom mikor tudom elvinni orvoshoz, mert nem tudok még németül és akivel itt vagyunk németben, ő meg egész nap dolgozik.9 De a nyuszim most ő is gubbaszt.
- Lehet azért, mert hiányzik neki a kislány?
- Vagy lehet h minden új neki? (Ma vettünk neki nyuszi wc-t szénatartó rácsot meg új itatót.)
- Szoba tiszta lesz? (Most megint össze vissza pisil a ketrecben, pedig eddig egy helyre pisilt. Olvastam, hogy ez egy betegség jele is lehet, lehet, hogy ő is beteg?)
- Lehet h az új wc-t nem szokta meg? (pedig eddig mikor beraktam neki valami mást mindig oda ment, és raktam bele pisis almot h érezze a szagát. Bár eddig forgácsot használtam, most ilyen préselt fát.)
Így kezdetnek ennyi, jó lenne ha valaki tudna az összesre válaszolni, mert most elég tanácstalan vagyok, így h szegény kislány nyuszim elpusztult. :S
Előre is köszönöm.
Mindenképp el kell vinned orvoshoz! Ha nem ismered a nyelvet akkor írd le ezt egy lapra és add oda neki:
Hallo! Ich möchte es, dass, wenn er mein Kaninchen, dass healthy.lies sehr viel kürzlich untersuchen würde. Ich bin Ungar, ich bin nicht auf der Spitze auf Deutsch noch.
Magyarul:
Jó napot! Szeretném, hogy ha megvizsgálná a nyulam, hogy egészséges-e.Mostanában nagyon sokat fekszik. Magyar vagyok, még nem nagyon tudok németül.
Kicsit furcsa fogalmazás.Remélem jó webhelyen kutattam.De szerintem érteni fogja :)
Nincs időd várni egy németre!az állatorvosok nagy többsége tud angolul is! próbáld meg neki elmondani angolul!
nincs idő erre!
Amúgy a lány nyuszidnak pontosan mi baja volt?nem volt lázas?nem volt véraláfutásos a füle?esetleg nem volt felpuffadva?felpuffadni a vizes szénától,esetleg a kevés szénától,sok egyéb kajától tud és ez nem fertőz.
A fülén véraláfutást a myxomatozis okoz,amit szúnyogok terjesztenek,és FERTŐZ!!
Az első három kérdésre: Lehet beteg, mivel a másik is az volt, mindenképp nézesd meg, azt is el kéne valahogy mondanod hogy a másik most pusztult el, hogy tudja mit keressen. Hiányozhat neki a társa, de akkor is nézzék meg. Az új dolgok inkább érdekelnék szerintem, nem lenne emgszeppenve miattuk.
A többi kérdésre: Nem valószínű, hogy szobatiszta lesz ivartalanítás nélkül. Azért kezdett el összevissza pisilni, mert a nyuszik mikor ivarérettek lesznek így jelölnek, de lehet betegség jele is, attól függ mennyi idős a nyuszika.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!