Belekezdhetnék így a nyúltenyésztésbe?
Még elég fiatal vagyok. A szüleimmel élek. Elkezdenék nyulat tenyészteni és szerencsére anya is be tudna segíteni. Még általános iskolába járok :| Nagyon sokat utánaolvastam a nyúltartásnak és tudok nekik mindent biztosítani. Van ketrec,etető,itató,vannak a szomszédban lovak tehát szénát és szalmát is tudnék nekik adni. Van zöldségesünk és gyümölcsösünk is. Kint lennének egy melléképületben ahol van ajtó és ablak,de az ablakot leszednénk az ajtót bezárva tartanánk a kutyák miatt. +lenne még pár kérdésem a biztonság kedvéért.
Naponta egy liter víz elég nekik?
Sok zöldséget/gyümölcsöt esznek egy nap?
A nyúl hányszor fial egy évben?
Ha megfialt akkor a bakot külön kell választani a kölyköktől?
Előre is köszönöm a válaszokat.:)
A nyuszikat oltani kell évente/félévente,ki hogy csinálja.Ha rendszeresen oltva van nem árthat a szúnyog.:)
A víz fogyasztást látni fogod,nekem egy nyuszim van nagy önitatója van.Minden reggel kap friss vizet,de nem fogy el mind belőle.
Nem kell sok zöldség /gyümölcs törpének,az enyém naponta 4félét kap,de mindegyikből csak vágok egy keveset.
Nem tudom mekkora a melléképület, de a felnőtt nyusziknak többnyire kell egy-egy saját ketrec. A növendékeket szokták csak együtt tartani, de az meg törpenyusziknál ideális esetben már a gazdinál nő.
Annak is nézz utána, hogy hol tudod a nyuszikat eladni. Hobbiállatnál a gazdikeresés néha nagy falat.
1. válaszoló: az oroszlánfejű is törpenyúl ;)
Kérdező: a többiek már elmondták a lényeget. Széna mindig legyen előttük és víz. A fialás után a bak legyen külön egy ketrecben.
De gondolkodj el rajta, hogy megéri-e neked ez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!