A deguk fűevő állatok, mint a csincsilla, de kissebbek és sokkal érzékenyebbek a szenhidrátra. Cukor betegek.
Én azt mondom, hogy jól néz ki, de csak akkor adnám degunak, ha a gyártó elárulja, mi van benne.
A minőséget a magas rost, és fehérje tartalom mutatja, (lucerna miatt) és ha kukorica, szotyi, hasonlók kerültek bele, akkor már nem adnám. A magas szenhidrat, zsir tartalom mutatja.
Ha másfajta magból van benne túl sok, az is kiválthatja a cukorbetegséget.
De én degu feliratos dobozos tápból se merek magkeveréket ajánlani.
Sajnos a dobozban találsz zöldre festet karikában pattogatott kukoricát, és hogy a hiányzó rostot pótolják, tesznek bele forgácsot.
Ettől a kajától 3 év alatt megdöglenek, pedig minőségi tápon, 8-10 évig is élnek.
A rágcsálós dokik csak Verselle Laga Chinchilla Complete -el etetik az állataikat, és olyan minőségi szénával, amit falnak.
Köszönöm a válaszokat! Nekem így a leírás alapján jónak tűnik, azt írja magas rosttartalma van, és nincsenek benne súlynövelő nasik. (pl. szotyi) Egyébként az ára nem titok, mert megkérdeztem. 500 Ft/kg, plusz a postaköltség, de csak 5, 10, 15 és 20 kg-os kiszerelése van. A homok meg 250 Ft/kg.
Egyébként az eladó nagyon kedves. Megírta, hogy hogyan kell fokozatosan átváltani a csincsilla előző tápjáról a mostanira, bejelölt Facebook-on, és ott hőguta elleni óvintézkedéseket is közzétett. Remélem ezek deguknál is hasznosíthatók :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!