Mennyire ajánlott a patkánytartás?
Szia!
Ha van időd vele foglalkozni és nem egész nap csak a ketrecben kuksolna, akkor ajánlott. Nagyon intelligens állat: meg lehet tanítani, hogy figyeljen a nevére, hogy "embertiszta" legyen, vagy is amikor a válladon van, akkor ne pisiljen/kakiljon le, meg lehet tanítani trükkökre, pl apportírozásra. Nagyon okos állat, de nem szabad vele agresszívnek lenni mert megharap és az nagyon veszélyes. Nem etetheted hússal, mert harapni fog, csak magokkal, gyümölccsel, zöldséggel etesd. Tisztán tartja magát de szeret úszni, havonta egyszer megúsztathatod egy lavórban (az enyém imádta).
Társas lény, de vigyázz, hogy egyszerre neveld a patkányaid, mert ha előbb neveltél egyet és később veszel még egyet, akkor az előbbi be fogja támadni az utóbbit és halálosan is megsebesítheti (az én második patkányom majdnem belehalt a sérülésébe, csak az orvos szakértlmén múlott az egész).
Hajlamosak agyvelő és gerincvelő gyulladásra, ami rendszerint a koszos alomban szaporodó baktériumok, vírusok következménye, ezért rendszeresen kell takarítani az almot alattuk.
Kell nekik egy kis házikó, ahol elalhatnak, elbújhatnak nap közben. Ha nincs házikójuk, vagy búvóhelyük, akkor nagyon felpörögnek és agresszívek lesznek, ugyanígy, ha nem foglalkozol velük akkor megharapnak mert túl sok az energiájuk.
Sok sikert!!!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Harmadik! Örök hálám a sok tippért. :)
Szerintem veszek egyet, mert már nagyon régóta vágyom rá, csak nem régen volt egy hörcsögöm, hát és azt nem nagyon szerettem. Hiába tudott trükköket, valamiért butának tűnt. De azt mondják a patkányok sokkal okosabbak és barátságosabbak. Ugyhogy mégegyszer köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!