Miért van az, hogyha láthatóan beteg az állat akkor nem orvoshoz viszi a gazdi, hanem itt kérdezget, hogy mit csináljon? Értitek ezt?
Akinek nincs pénze, az maga se menjen orvoshoz igaz?Mivel az emberi gyógyszer is drága.Akkor akassza fel magát?
Gondolom, azért kérdezgetnek itt, mert addig is szeretnének valahogy segíteni az állaton, amíg nem jutnak el az orvosig.Másrészt valóban nem mindig érdemes több ezer forintot kidobni orvosra, ha tapasztaltabb ember tud itt jó tanácsot adni.
Például a mi cicánk lába pár hónapja eltört.Fenn, a combjánál.Persze mi naivak orvoshoz vittük, aki persze semmit nem tudott csinálni vele, mert ott gipszelni nem lehet.Adott fájdalom csillapító tablettát.1 perc vizsgálat, 4500 Ft.Ha én tudom, hogy csak ennyit lehet rajta segíteni, akkor egyszerűen mentem volna az állatpatikába fájdalom csillapítóért.Olcsóbban megúszom.
Egy csomó olyan van aki nem addig kérdezget még eltudja vinni,és addig is próbálna segíteni neki,hanem el se viszi,mondván nincs pénz.:) Csak kérdezget..Szeretne segíteni,ez szép,de 10válaszból 9 annyiról szól,hogy orvos,mert mást nem tehet.Erre a válasz-->nem,arra nincs pénz.
Szerintem pedig az állattartáshoz hozzátartozik,hogy betegség esetén orvohoz kell vinni...Aki nem tudja vállalni ezt,az ne tartson semmit.
Nincs mindenki olyan helyzetben, hogy a hóna alá kapja az állatot és még válogathat is, hogy melyik orvoshoz vigye.
Ahol én lakom , nincs állatorvos, egy évben 1-2 alkalommal jön a kutyákat beoltani, egyéb esetben csak hívásra jön.
A lovakon, teheneken, disznókon kívül nem is nagyon ért más állathoz! Rágcsálókkal kapcsolatban csak a méreghez ért!
A legközelebbi olyan állatorvos, aki foglalkozik (nem azt írtam, hogy ért hozzá!) kisállatokkal, 40 km-re van, naponta van 4 buszjárat!
Szóval kétszer is meggondolom, hogy elinduljak-e, vagy próbáljak magam segíteni a tengerimalacomon!
Humán esetben is szoktak az emberek tanácsot kérni itt-miért baj ez? Akadnak házi praktikák vagy személyes tapasztalatok.
A pénz kérdés meg olyan, hogy bárkinél beüthet a krach: lehet, hogy idáig megengedhette magának az állattartást, de történt valami /munkanélküliség, betegség, bármi / ami miatt anyagi gondjai akadtak. Bárki kerülhet ilyen helyzetbe, nem szabad könnyelműen ítélkezni mások felett.
Akinek valóban alapból anyagi gondjai vannak, annak valóban megfontolandó, hogy állatot tartson. Egy állat pénzbe kerül-ez bizony tény. Felelősség is van a világon.
Engem sem vet fel pl. mostanság a pénz, úgyhogy nekem a deguimon kívül más állat nem fér bele a keretbe.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kisemlosok__3241249-m..
Ilyen kérdésekre gondoltam..itt ugyan mit tehet egy gyk-s ember?
Na ilyen kérdésnél is legyen mindenki kedves és megértő...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!