Tengerimalacnak váladékozó szem?
Huzatot kaphatott a malacom? Nem vészesen, és csak az egyik szeme könnyezik. Nem is nevezném váladéknak. Főztem kamillát vízben, azzal törölgettem neki. Elég ha ezt csinálom pár napig? Más baja nincs, eszik és iszik normálisan. Ennyi miatt nem vinném állatorvoshoz, hogy pár ezer forintért azt mondja hogy kamillázzam.
Esetleg még valami tanács?
Van egy külön topic a gemon.ro fórumban a malacok szembetegségével kapcsolatban. Olvasd végig (11 oldal), sok hasznos tanács van benne, meg vannak feltöltött képek beteg szemekről. Én nem olvastam végig, csak egy pár oldalt. A te malacodnak is lehet, hogy "zsírszeme" van (árpaszerű duzzanat a szemsarokban) vagy valami megbökte, de az is lehet, hogy most is van benne egy darabka valami.
De általában azt javasolják, hogy a kamilla helyett körömvirág teát használj, Tetrán kenőcsöt és adj a malacnak Cebion-t (C-vitamin)!
Még egy oldal:
Ha ilyen a szeme az meg természetes, mosakodás előtt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!