Német óriás nyulak?
Sziasztok.
Tegnap 2 német óriás lepke tarka nyulat hoztunk el, a bak mostanság kezdett pározni, a nőstény úgy 4-5 hónapos. Sajnos csak csomagtartóban egy ketrecben tudtuk őket elhozni, és a nagy meleg miatt szegények nem sok levegőt kaptak, de sokszor megálltunk és levegőztettük őket. Amikor a kocsiban feküdt a ketrecben, láttuk, hogy az egyik lábán eleven seb van, vérzik. Körömvirág krém jó rá? Lehet vele kenni a sebet? És ha ott úgy adtak nekik pl. salátalevelet, hogy egy napig kitették a napra, itt is úgy kell kapniuk, vagy muszáj fonnyasztani?
Tudnátok mesélni erről a fajtáról? Elnézést, hogy ennyit kérdezek, még kezdő vagyok ezen a téren. :)
Köszönöm előre is! (:
vagy nem muszáj fonnyasztani*
Bocsánat, a "nem" szó kimaradt. :)
A seb:
Ha a nyuszinak nagy sebe van és gennyesedik, akkor feltétlenül kezelni kell.Így:a sebet ki kell mosni, hogy semmiféle kosz ne legyen benne.Utána főzz egy tömény kamillateát és várd meg amíg kihűl.Aztán vattakoronggal itasd át a sebet.Várj öt percet és csak utána kend be körömvirág krémmel közepesen vastagon.Ha lehet kösd be gézzel.Ezt naponta kell ismételni(a géz mindig legyen tiszta) és addig kell csinálni amíg a seb teljesen be nem gyógyul.
Az etetés:
Az ilyen nagy méretű nyulaknál a zöldségnek mindig frissnek kell lennie.A lényeg az hogy még a zöldségből és a gyümölcsből is sok vizet tudjanak kiválasztani, főleg nyáron.Ha ott úgy szokták meg akkor fokozatosan rá kell őket szoktatni a friss táplálékra.
Remélem tudtam segíteni. :)
Kint voltak, csak egy ilyen kamraféleségben, nem sokkal, de valamivel hűvösebb volt ott. :(
Most úgy vannak, hogy ez egy fedett, zárt helység, és le van betonozva a ketrec alatt. Kint vannak a ketrecből, a 3 lány nyuszi, a bak meg bírja, de őt is dörzsölgetem hideg vízzel. A betont locsoljuk, a nyuszikat dörzsölgetjük, nagyon nem tetszik nekik a víz, de ez van :)
A legelső vagyok.
Ha a másik nyulat is veszélyben érzed, akkor ebben a nagy melegben vidd be egy hűvös helyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!