Nyúl tartása mennyibe kerül?
10 kiló alomnak elégnek kell lennie 3 hétig. Mit almozol be? Elég csak az alomtálcát/nyuszi wc-t. Ha budapesti vagy, ajánlom a törpenyulas oldalt, ott van egy fórumtéma, ahol fent vagy ember, aki pelletet és szénát árul iszonyat olcsón. Szénából nagy kiszerelést vegyél, az olcsóbb!
Mi eddig havi 10 ezret költöttünk a nyuszkóra. A fent említett ember termékével havi 5 ezer körülire csökkenteni a kiadásokat (a táp nálunk drága, mert fokkoptatóbbat, diétásabbat kell vennünk).
Most én is csodálkozom. Én speciel heti 1x takarítom a nyuszim ketrecét, a wc-be és a sarkokba rakok pelletet, 15 kg 5-6 hónapig kitart (1500Ft-ért vettem). Szénát Pestről vettem egy nyulastól, aki kaszálja, friss, finom illató, 4 kg-os zsákban van és 2eFt, ez is nagyon-nagyon sokáig elég.
Tápot kell neki venni, ami havonta max. 2eFt, a többi dologra külön nem költünk.
Én sem értem. Igaz, a szénán tudok spórolni, ingyen kapom, de pl a táp nagyon olcsó és keveset kap, mert rengeteg zöldséget lehet neki olcsón szerezni. A piacokon 5-600Ft-ból bevásárolok neki 2 hétre. A pelletet egy fafeldolgozótól veszem, 800Ft egy 15kg-os zsák, ami kb 2 hónapra elég úgy, hogy még a degum is használja. Nem kell nagy felületet beteríteni pellettel, csak egy kb 30x15cm-es tálca bőven elég neki, s a pelletet egy rétegben pont elég leszórni, nem kell vastagon egyáltalán. Így naponta egyszer cserélem. Másra nem költünk. Ez kb 2000Ft havonta (bár ilyenkor, nyáron még a zöldséget is a szüleimtől kapom a kiskertből).
Szóval azt a pelletet gondold át, hogy hogy használod, szénából gazdaságos a nagyobb kiszerelés (a Fressnapfsba nem túl drága) és mindig csak egy kevés legyen előtte, de azt folyamatosan pótold.
Ja, és azoknak, akik nem értenek ehhez, üzenem, ne szóljon bele! Nálunk is lakásban van a nyúl, de szinte az egész lakásban szabadon van, le-föl rohangálhat. Soha nincs bezárva a ketrecébe és rendszeresen leviszem, ha jó idő van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!