Túlnőtt a nyuszim foga?
Ferdén áll neki, de azt nem tudom eldönteni, hogy kezd túlnőni vagy sem. Az evésben nem zavarja egyelőre. Fogalmam sincs, miért áll neki ferdén, úgy 2-3 hete amikor néztük, még nem volt neki ilyen, ez csak ma tűnt fel. Szénát általában eszik rendesen, most picit talán kevesebbet, de azt a melegnek tudtam be.
Csináltam róla képet, mi a véleményetek? Vigyem dokihoz ebben a negyven fokban vagy nincs akkora baj??
Nem azonnali hatállyal, mivel a nyúl nincs miatta közvetlen veszélyben, de minél hamarabb jó lenne ha elvinnéd nyúlhoz értő szakemberhez megmutatni a fogát mert ez biztosan nem normális fog állás. Az a gond hogy az első fogak rendellenességei kihatnak a hátsókra is, azok is túl nőhetnek miatta és azt már sokkal nehezebb kezelni.
Szárított kenyeret NE adj a nyúlnak, helyette inkább faágat, de a legjobb fogkoptató a széna. Ha azonban genetikai fog rendellenessége van akkor hiába a fog koptatás, nem megfelelően záródnak a fogak és ezért nem kopnak. Ilyenkor rendszeresen szükség van a fogak vágására, csiszolására.
"chelsi1212 válasza:
adj neki keményet pl:szárított kenyeret, fogkoptatót, kukoricát, mogyorót, diót!valószínűleg túlnőtt a foga és hogyha nem adsz neki gyorsan keményet hogy kicsit koptassa a fogát vagy nem viszed el dokihoz be fog nőni a foga és meghal mert benő a foga az ínybe és nem fog tudni enni!"
Te jó isten. a kenyér, a kukorica, a mogyoró meg a dió VÉGZETESEK lehetnek egy nyúlnak!! Nem, nem, nem szabad ilyet adni nekik! A kenyérben lévő keményítő tönkreteszi a nyulak bélrendszerét, a kukorica, a dió és a mogyoró rémségesen hizlalnak és elzárhatják a nyuszi belét is. Ráadásul egyáltalán nem koptatják a nyuszi fogát.
A széna a legjobb fogkoptató, mert rágás közben a fogak egymáshoz dörzsölődnek. A fogkoptatóval meg kb. annyit érsz, mintha a táblát akarnád a krétával koptatni...semmit sem ér a nyúlfognak. Abban viszont igaza van, hogy el kell vinni sürgősen orvoshoz, hogy levágja a végét, ha túlnőtt. És ha nem vágja le, akkor ez lesz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!