Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért fél a tengerimalacom?

Miért fél a tengerimalacom?

Figyelt kérdés
Húsvétkor kaptam 1 tengerimalacot, nagyon félt, ezért vettünk mellé egy társat. Nem változott semmi, a másik is ugyanúgy fél. Hozzájuk nyúlok sipolnak és néha harapni is akarnak, kocogtatják a fogukat. Mindkettő hím, az egyik fél évvel idősebb a másiknál. Mit rontottam el? :'(
2009. júl. 4. 14:00
 1/10 anonim válasza:
ugye a tengeri malacaid külömböző nemüek nöstény/hím.álltalábba a tenegeri malacok ugy kisállat kereskedésbe nőnek fel ahol nem kapanak anyi figyelmet és ezé nem enged nek maguk hoz senkit.ha kis malacod lesz azt mindig simogat és nagyon figyelni kell rá és nem fog félni.mivel szerintem ezek má idős malacok nem nagy rá a esély hogy engedig magukat simogasd mindig
2009. júl. 4. 14:15
 2/10 anonim válasza:
0%
ted külön őket mert meg ölik egymást és még vadabak leszenk!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2009. júl. 4. 14:16
 3/10 anonim ***** válasza:
Egymással van gondjuk, vagy csak Veled? Először is ha van bent búvóhely, akkor azt vedd ki. Nyugodtan fogd meg őket, akár szeretik, akár nem, mindig két kézzel, határozottan, de nem durván. Legyen a kezedben valami, borsószirom pl. amikor benyúlsz hozzájuk. Ha elveszik a kezedből, akkor finoman az újaddal simogasd meg őket. Erős a gyanúm, hogy bánthatták esetleg őket az előző helyen. Ha egymást bántják, akkor külön kell venni őket, mivel két hím malacról van szó, durván összeverekedhetnek. Sok türelem kell hozzá,hogy megszelidüljenek.
2009. júl. 4. 14:22
 4/10 A kérdező kommentje:
Bántani nem bántják egymást, csak a kicsi szemtelenkedik a naggyal, de ő nyugodtan tűri. Ha nem látják egymást, sírnak. Amúgy a kicsi először barátkozó típus volt, szerintem a nagy "ronthatta el". Próbálom őket lekenyerezni finomságokkal. A kicsinél sikerülget, de a nagy nem fogadja el a kezemből, inkább odébb dugja a fejét.
2009. júl. 4. 21:27
 5/10 A kérdező kommentje:
Búvóhelyük nincs.
2009. júl. 4. 21:32
 6/10 anonim ***** válasza:
az én tengerimalacom is félt. kiderült hogy leesett a lépcsőről, még a régi gazdinál, ahol szabadon futhatott. mi szerencsére ezt a kisfiút egy idősebb tapasztalt nőstény mellé vettük. nagyon sokat simogasd!
2009. júl. 5. 11:47
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
mondjuk nem tom mitől félhetnek de azt tudom hogy 2 himet sose szabad összerakni csak him és nöstény mert nagyon összeverekedhetnek vagy rossz kedvük van stb
2009. júl. 8. 19:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Hát érdekes dolgokat olvasgattam itt.Az a lényeg,hogy a két fiú ekkora korkülönbséggel tökéletesen kijön egymással.

Nehogy már elválaszd egymástól a két barátot.

Bárcsak az én fiúmalacom lenne ilyen haverkodós,de ő nem az,ő bántja a kisebbeket.Ez oda vezethető vissza,hogy kölyökként sokat bántották őt,még a fülét is jól megrágcsálták a nagyobbak.

A szelídítésük hosszú folyamat,ne add fel,mert mindenféleképpen eredményes lesz,de talán eltelik addig 1 év is.De hidd el,megéri kivárni.Igen,biztos,hogy a nagyobb tanította a kicsinek,hogy legyen óvatosabb-talán bánthatta egy ember korábban.El kell nyerned a bizalmát.Nagy feladat,de a szelídítés ezzel jár.A tengerimalacoknál a gyomrukon át vezet az út a szívükhöz.

2009. júl. 11. 17:35
 9/10 anonim ***** válasza:
Azért maradt ideges mert egy másik hímmel került,a saját lakhelyére,és ráadásul a párja még idősebb is,ezért össze akarják mérni az erelyüket.Amúgy a hímek sokszor agresszívabak!!(nem mindíg)A mijeink nem csak ha egy helyre rakjuk őket az idősebb mindíg meg akarja verni.
2009. júl. 14. 19:26
 10/10 anonim ***** válasza:
A búvóhely kötelező nekik.Hiszen ha félnek,vagy megilyednek,legyen egy kis búvóhelyük ahol meghúzódhatnak!!
2009. júl. 14. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!