Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Beteg a tengerimalacom? Eddig...

Beteg a tengerimalacom? Eddig ette a gyümölcsöket, zöldségeket, de 2 napja nem hajlandó megenni egyiket sem. Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

2012. jún. 6. 14:45
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Akkor tényleg nem ártana egy doki :S :( Ahonnan hoztad, ott kapott szénát?
2012. jún. 7. 21:11
 12/28 A kérdező kommentje:
Kapott. Holnap elviszem, de azt mondták altatni kell a malacot, hogy megnézhesse a fogait. Ez komoly? Ez kb. mennyibe kerül?
2012. jún. 7. 21:41
 13/28 anonim ***** válasza:

Az altatás sokba kerül és veszélyes is. Nem hiszem, hogy feltétlen azzal kell indítani. Az sem biztos, hogy fogbaja van, ha meg más a gond, azt altatva pont nem lehet kideríteni.

Az első fogait szabad szemmel is meg lehet nézni (tört-e le belőle, nincs-e túlnőve, nem szorult-e be közé valami), én az enyémnek meg tudtam nézni a hátsót is, de nem javaslom, hogy azzal kísérletezz (én is csak több éves korában mertem a szájába nyúlni)!

Szerintem a doki fél a malacharapástól, azért akar rögtön az altatással indítani.

2012. jún. 7. 23:05
 14/28 anonim ***** válasza:
Na mi a helyzet? Javulgat? Voltál dokinál? Mi volt?
2012. jún. 8. 14:45
 15/28 A kérdező kommentje:
öszönöm a válaszokat. Voltam dokinál, borzalmas napom volt. Semmit nem evett már tegnap délután óta, ezért délelőtt levittem orvoshoz, azt mondta semmi baja a fogainak. Kivett egy nagyobb forgácsot a szájából, ami keresztbe állt a torkán majd adott neki kombinált injekciót. Azt mondta, hogy szerinte emiatt nem tudott enni de legyengült. Nem mondta, de hallható volt, hogy szerinte meghal reggelre. A nap további részében a malac nem evett, fecskendőből itattam de már a végére abból se ivott. Idegesen rángatózott, szinte biztos voltam, hogy elpusztul. Ezután öt óra fele (ekkor rendelt egy másik orvos), levittük újra. Ő kivett a torkából egy nagyobb répa darabot (Nem is értem, simán megette eddig a nagyobb darabokat is, ez még nem is volt olyan nagy.) Majd adott neki B12 vitamint. Most már bizakodom, hogy jobban lesz. Itthon neki esett az itatónak -rengeteget ivott-, majd bezabált egy csomó szénát. Ezek ellenére még nagyon aggódom, most fekszik.
2012. jún. 8. 19:24
 16/28 A kérdező kommentje:
Nagyon elfáradhatott? Aggódom, hogy azért fekszik ennyire mert már nem éli túl.
2012. jún. 8. 19:35
 17/28 anonim ***** válasza:
Nyugi. Ha evett és ivott az biztató. Sajnos legyengült. Nem mondta a doki hogy adj neki c vitamint? Vagy törj össze gyümölcsöket, szőlő cukrot és azt add neki fecskendővel? Hát nézegesd, de az szerintem nagyon biztató hogy eszik :) Biztos elfáradt ettől a sok izgalomtól. Sok sikert:) Majd írd meg holnap hogy vagytok:) Hátha megússza a kis mohója :) Mennyi idős kb amúgy? Lehet már írtad fent, megnézem még.
2012. jún. 8. 21:44
 18/28 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok. Az én malacaim is ki vannak nyúlva úgy fekszenek. Kicsit nem lehet hogy melege van? Ne izgulj. Majd lesz valahogy:) Én nagyon szurkolok :) Ajándékba kaptad vagy csak úgy? Hogy kezdtél bele? Úgy érdekel mások miért szermányolnak maguk mellé malacot :D Csak ha van kedved akkor válaszolj.
2012. jún. 8. 21:46
 19/28 anonim ***** válasza:
Na helyzet? Remélem még visszanézel és megírod hogy van a kis beteg :)
2012. jún. 9. 12:34
 20/28 A kérdező kommentje:

Szénát, apróra vágott ubit, vizet evett/ivott. Elég sokat. Köszönöm a biztató válaszokat, jól esnek és nagyon aggódom. Eszik, de nem nagyon kakilt még emiatt is paráztatom magamat.

Amúgy régóta szerettem volna állatot és azért vettem magamnak egyet. Készülök, hogy veszek neki társat de ennyi izgalom jelenleg elég volt.

2012. jún. 9. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!