Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A 3 hónapos házinyulunk...

A 3 hónapos házinyulunk rázza, rágja és lassan tönkreteszi a ketrecét. Van valakinek ötlete, hogy miként szoktassuk le róla?

Figyelt kérdés

Étele van,vize is van,szóval nem hiszem,hogy éhes.Napközben is csinálja,de főleg hajnalban.A ketrec 'bejáratát' már teljesen tönkretette,ha nem lakatolnánk le magától kinyílna és kijöhetne a nyuszi,illetve néhány rács erősen megkopott attól,ahogy rágja őket.Naponta legalább egy órát szabadon van a lakásban,persze felügyelet mellett,különben mindent szétrágna :). Egyébként az állatkereskedésben is ketrecben volt tartva.Nincs velünk egy szobában éjszakánként,de hiába csukjuk be az ajtót,úgy is nagyon hangos,nem lehet tőle aludni.Annyira erősen rázza,hogy a ketrec lassan teljesen szétmegy,ezt szeretnénk elkerülni,mert nincs pénzünk néhány havonta újat venni.

A következőket próbáltuk eddig,ezek sajnos nem váltak be:

Bekentük a rácsot fokhagymával,citrommal.Máskor igyekeztük megnyugtatni,kicsit foglalkoztunk vele,de ha visszatettük folytatta.Vettünk neki fogkoptatót is,attól sem javult a helyzet.Volt,hogy hagytuk,hadd csinálja,hátha csak unatkozik,gondoltuk majd megszokja a ketrecet.

Ha valakinek van más ötlete,azt nagyon szépen köszönjük!

2012. jún. 6. 08:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Bár nem a 72-es vagyok de elmondom mi mit szoktunk.

Mi kergetőzünk.:D Én futok ő utánam.Vicces,mikor hirtelen átlépek a háta mögé és nem kapcsol időben.Csak néz jobbra balra.:DAztán észrevesz és rohan.:D

2012. jún. 6. 12:46
 12/14 anonim ***** válasza:

hát nyuszó szeret a függönnyel játszani és ez miatt szoktam vele olyat hogy rádobok egy törölközőt...imádja mindig aláfut amikor felemelem meg körbe körbe rohangál megáll előttem és várja a következő kört :D

Wc papír gurigázás, nagyon szeret dobozokat és műanyag cserepeket pakolni a teraszon, és ásni (tettem ki neki földet egy nagy dobozban)folyosón rohangálni ahol elvileg nem szabad é ezért kergetőzésbe megy át...vagyis ő az hiszi (én csak állok és nézem) ja és ő szelet labdázni lökdösi és rohangál vele mint egy kutya...

2012. jún. 6. 12:48
 13/14 anonim ***** válasza:

Labdázni is nagyon szeretnek a nyuszik, és agility illetve clicker keresőszavakra rengeteg nyuszis játék ötletet találsz a neten.

A nyuszik nagyon-nagyon okosak, és szörnyen tudnak unatkozni. Olyankor persze valami rosszaságot találnak ki, és jajj neked!

2012. jún. 7. 15:23
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Igen, a rosszaság megvan,igyekszem azóta többet foglalkozni vele,amennyire időm engedi (munka+egyetem),hogy lekössem a figyelmét. Nekem azóta nyugisabbnak tűnik,de lehet,hogy ez csak placebo hatás:)

Egyébként ti hogy szoktátok nevelni a nyuszitokat?Ha pl. valamit rág,amit nem kéne,hogyan próbáljátok meg leszoktatni róla?

Nekem csak akkor hagyja abba a rágást,ha elindulok felé,akkor keres más elfoglaltságot:)

Azt a tippet is kaptam,hogy kísérletezzem ki,melyik hang zavarja,és akkor adjam ki azt,amikor 'rosszalkodik'. Mit mondjak...eddig nem sikerült megtalálnom azt a bizonyos hangot :)

2012. jún. 7. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!