Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » (Tengerimalac) Mi a baja...

(Tengerimalac) Mi a baja lehet? Lehet beteg?

Figyelt kérdés
A tengerimalacom nagyon furcsát piszkol. Ma ahogyan takaritottam és kiraktam egz helyre ahol nincs fa forgács, láttam hogy furcsa a vizelete, nagyon szemcsés volt . Mi a baja lehet talán beteg?
2012. máj. 29. 17:54
 1/3 anonim válasza:

szemcsés?? elvileg a vizeletük ilyen fehér, tejszerű kicsit sűrű... más tünet nincs?? adtál neki vmi új kajcsit?

ha eszik rendesen elvileg nagy baja nem lehet...

2012. máj. 30. 11:15
 2/3 A kérdező kommentje:
ja eszik rendesen söt még tul sokat is :)
2012. máj. 30. 17:21
 3/3 Norina86 ***** válasza:

Azt nem kellene megvárni, amíg nem eszik és az oldalára dől, mert akkor haldoklik.

A vizelet normál esetben fehér színű, tejüveg szerű.

Ha szemcséket láttál, valószínűleg húgyúti fertőzés: általában a nemi szervre is rakódhat le ilyen szemcsés anyag, és a pisiben is megjelenhet.

Milyen vizet isznak? Ha sima csapvizet, valószínűleg túl kemény a víz, és az ásványi anyagok lerakódnak a húgy hólyagban, akár vesében is. Ez fájdalmas dolog, és ha olyan nagy kő alakul ki, hogy elzárja a húgyvezetéket, halálos is.

Először is a vizet le kellene cserélni tartósan szénsavmentes ásványvízre, a legolcsóbb is jó, és kb 1 üveg elég 4-5 napra. A másik, hogy ha vizeléskor nyöszörgő hangot ad a malac, akkor húgyúti gyulladása van, és állatorvossal is meg kellene nézetni.

2012. máj. 31. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!