Tenyésztőtől vagy állatkereskedésből vegyek tengerimalacokat?
Melyiknek mi az előnye/hátránya?
Köszi a válaszokat :)
Az állatkereskedés előnye hogy helyben van, gyorsan meg tudod venni. Hátránya hogy gyakran beteg, vad, terhes vagy sérült állatot kapsz, nem figyelnek rájuk az eladók, beltenyészetet csinálnak (engedik a szülő-gyerek illetve a testvérek párzását is, így beteg kismalacok születnek :( ). Persze árulnak tündéri, kezes kismalacokat is, attól függ, mennyire hozzáértő helyről veszed.
A tenyésztőnél garantáltan egészséges és jól szocializálódott malackát kapsz, még a vérvonalát is visszakövetheted. Valamennyivel drágább, de nem megfizethetetlen. Annyi lehet a hátránya, hogy lehet nincs a közeledben, távolabbra kell elmenned érte. Én tenyésztőtől ajánlom, ők mindig segítőkészek és az a céljuk, hogy jó kezekbe kerüljenek a malacok. :)
Első válaszoló : mi az hogy fajtisztább??
Kérdező én a tenyésztőt ajánlom! Ott már egész kicsi koruk óta foglalkoznak velük, szocializálják őket, sokkal kedvesebbek, emberközpontúbbak, simogathatóbbak lesznek. :)
Persze nem arra a tenyésztőre gondolok, aki kint az ólban összetesz pár malackát és uccu neki...
Kereskedésben nem igazán szoktak velük foglalkozni, beteszik a kaját és ennyi. Macerásabb megszelídíteni őket.
Melyik városban laksz? Hátha van a környéken tenyésztő. :)
mindenképp tenyésztőtől vedd,ha pesti vagy tudok ajánlani egy nagyon jó tenyésztőt! ért hozzá, korrekt, normális pasi. örtől kell még menni kicsit...
énis tőle vettem 2fiú malacom, és nagyon szépek és egészségesek:)
elérhetőséget tudok adni ha érdekel, vagy képeket küldeni a cociaimról h milyen szépek!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!