Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Dzsungáriai bébihörik?

Dzsungáriai bébihörik?

Figyelt kérdés
Született egyik nap 6 pici törpehöri. Nem szeretnénk szaporítani őket. Megtartani nem szeretnénk 8 hörit, csak kettőt, akik azonos neműek, hogy ne szaporodjanak tovább. Ilyenkor mi a teendő? Légyszi segítsetek!!
2012. máj. 21. 19:09
 1/10 x) ***** válasza:
100%

Mi végigkérdeztük az állatkereskedéseket a városban hogy nem kell-e tök ingyen és végül is sikerült nekik helyet találni.

Vagy esetleg kérdezd végig a barátaidat, hátha kell nekik 1-2.

2012. máj. 21. 19:18
 2/10 A kérdező kommentje:
valószínű, mi is ezt fogjuk tenni. :) Én már csak az miatt aggódom, hogy 6-an vannak és 4 hét után lehet csak elajándékozni, vagy egyaltalán elválasztani. Addig meg a kicsik is szaporodhatnak nem ? meg fogalmam sincs, hogy hova rakok 6 hörit. :S van most egy elég nagy ketrec, ma vettük. De a szülőket sem akarjuk többet együtt rakni, mert nem szeretnénk kicsiket. :) Azon gondolkodom, hogy vagy az anyahörit, vagy az apahörit + egy lányt az anyához vagy + egy fiút az apához. hogy igy tartsunk kettőt.
2012. máj. 21. 19:39
 3/10 x) ***** válasza:
Mi ivartalanítottuk a fiút utána :)
2012. máj. 21. 19:58
 4/10 anonim ***** válasza:
43%

5-6 hetes korukig nem ivarérettek a kicsik sem. Addig próbáljatok meg nekik gazdit találni.

Viszont az nagyon rossz ötlet, ha egyneműeket akarsz együtt tartani. A hörcsög magányos állat, nincs szüksége társra, főleg nem egy azonos neműre. Előbb-utóbb csúnya verekedés lenne a vége, sőt meg is ölhetik egymást. Szóval kicsiknek gazdi, a szülőknek meg tökéletesen jó lesz egyedül. :)

2012. máj. 21. 20:59
 5/10 anonim ***** válasza:
44%

Én együtt tartottam az egy db megmaradt lányt az anyjával, és semmi bajuk nem volt. De utána kellettek még kishörik, úgyhogy a kislányt külön vettem és az anyát összeraktam a hímmel. És miután megszülettek és el lettek adva a kicsik, már nem szerette egymást az anya, meg a kislány. Szóval nem tudom, hogy jó ötlet-e.

Amúgy a hörcsög társas állat.

2012. máj. 22. 15:09
 6/10 A kérdező kommentje:
Akkor jó, ha lehet ivartalanitani. :) Ha kiivartalanitattjuk, akkor utána egybe lehet rakni a fiút meg a lányt igaz? :)
2012. máj. 22. 16:45
 7/10 anonim ***** válasza:
47%
Bocsi h mindenkit pontosítok, de.... a DZSUNGÁRIAI TÖRPE HÖRI TÁRSAS az ARANY HÖRI VISZONT MAGÁNYT KEDVELŐ!!!! :)
2012. júl. 18. 18:09
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Hát akkor rosszul tudod. Az igaz, hogy a hím és a nőstény sok esetben elvan együtt (az már más kérdés, hogy nem túl jó ötlet hosszú távon együtt tartani őket), de az nem azt jelenti, hogy társas állatok. Az eredeti élőhelyükön is magányosan élnek. Nézz utána.
2012. júl. 18. 18:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti válaszoló, valóban igazad van. Ahány dzsungim volt eddig, mindet párban tartottam, és életük végéig nyugalomban éltek egymás mellett. Az, hogy más válaszolóknál nem jöttek ki egymással, valószínűleg a helyhiány miatt volt...
2012. júl. 19. 11:35
 10/10 anonim ***** válasza:
Az nem igaz,hogy az aranyhörcsögök nem szeretnek többen lenni!Nekem van 2db is!Még sohasem verekednek,sőt egymás mellett alszanak,együtt esznek!Jól megvannak együtt!:)
2014. aug. 7. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!