Tegnap előt szült atengeri malacom. Egyet. Még sose volt igy nekem mit kell tudni eről? A kicsihez mikor lehet hozá nyulni?
Figyelt kérdés
Szégyen de nem tutam hogy a tengeri malacom terhes és ugy szült de semmi baj nem let. még him is velük van. Nem fogja bántani a kicsit? Edig nem bántota bujik hozá inkább. a kicsi szopik is meg eszik tápot is ez szabad?2009. jún. 27. 20:13
1/7 anonim válasza:
Az anyának és a kölyköknek csendre és nyugalomra van szükségük. 4 hetes korukig együtt kell lenniük. Mi a hímet külön tettük az anyától és a kölyköktől. A szoptató nősténynek nagyon jó minőségű szénát, folyadékban gazdag zöldfélét, lédús gyümölcsöt, jó minőségű tengerimalactápot vagy magkeveréket, elegendő vizet adunk.
2/7 anonim válasza:
A hímet mindenképpen tedd külön mert az anyának sem lenne jó ha az egyik terhességből a másikba menne...Rögtön fogamzóképes a malacka! Min.4 hétig tartsd a kismalacot az anyja mellett,utánna ha akarod eladhatod,a fiút viszont jobb külön tenni,évente 1x 2x jó ha ellik a malacka! Vagy sterilizáltasd őket,így sok betegséget is melegőzöl!De ne engedd h sokat elljen mert minden egyes elléssel rövidítted az életét,ezt olvastam...
3/7 anonim válasza:
Szerintem is tedd külön a hímet, mert rögtön fogamzóképes a nőstény a szülés után. Az sem baj, ha nem teszed külön, mert a hím nem fogja bántani a kicsit. És igen, az a normális, hogyha a kicsi anyatejet is és szilárd táplálékot is eszik. Ha megfogod és megnézed a kis száját, akkor láthatod, hogy már szép nagy fogacskákkal jön a világra.
4/7 anonim válasza:
a kicsi a születése után egyszerre tud enni ,a fiu ha eddig nem bántotta nem is fogja ha a szülés után 24 órán keresztül a lánnyal volt a hím akkor kb60 nap és büszke tulaja lehetsz még 1 alomnak:)2 honapig hagyd a kicsit akár az uj alom megszületéséig is ott maradhat mer az anya leválasztja kb 1 hónapon belül de jo ha tanul a kicsi a szüleitöl.Ja és még valami ha a kicsi lány akkor az apa2-3 honapos korában már feltudja csinálni de abbol baj sose lessz nekem még emiatt egyszer sem lettek beteg köjkök pedig nekem volt hogy egyszerre7 anya is ellett (a43db bol)sok sikert(kecsa)
5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.külön tetem a himet de azóta egy folytába fügyög nem hagya abba ez normális?
2009. jún. 28. 15:14
6/7 A kérdező kommentje:
füttyög
2009. jún. 28. 15:14
7/7 anonim válasza:
persze ez természetes hiányzik neki a többi és jeleznek is egymásnak(:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!