Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Egy hete vettem egy hörcsögöt,...

Egy hete vettem egy hörcsögöt, és kiderült hogy vemhes. Megszülte a gyerekeit a tudtom nélkül mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nem tudtam hogy vemhes, csak miután szült. Nem is raktam terráriumba, hanem a ketrecben szült. Illetve befészkelt a ketrecen lévő csőbe. És a csőben születtek meg a kicsik.

Még soha nem voltak pici hörcsögeim egy hörcsögöm volt idáig, de az nem szült. Fogalmam sincsen hogy mit csináljak. Olvastam hogy az anyának fehérjedús táplálék kell. De mit lehet adni egy hörcsögnek ami fehérje dús?

Kérem aki tud segítsen gyorsan!!

2012. máj. 18. 07:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

18:47-es vagyok

Hát először én is úgy voltam vele, hogy majd eladogatom őket ha már önállóak lesznek, aztán meg úgy volt, hogy 1-et megtartok belőlük és végül az lett, hogy megtartottam mindegyiket, mert annyira megszerettem őket, hiszen nálam nőttek fel és egyszerűen nem volt szívem megválni egyikőjüktől sem. :)

Most pedig mindannyian egészségesek és gyönyörűek! Mindent megadok nekik!

2012. máj. 19. 18:20
 12/19 A kérdező kommentje:

És hogyan van annyi helyed ahol tárold őket?

Ja és a 8. válaszolótól is és a 9. válaszolótól kérdezném hogy a barátnőd/te áttette/d terráriumba utána őket hogy ne másszanak ki vagy hogy oldotta/d meg?

2012. máj. 19. 22:21
 13/19 anonim ***** válasza:

Van hely, van egy hosszú asztalom és azon kapásból elfér 3 ketrec. Amellett van egy kisszék és azon van még1 ketrec. Utána van még egy kis szék egy másik sarokban, azon egy újabb ketrec, majd a szoba másik oldalán van egy virágtartó, azon van egy ketrec és a másik sarkában is pont elfér 2 ketrec.

És ezek nem kis ketrecek, mindenkinek van elegendő helye.

2012. máj. 19. 22:36
 14/19 anonim ***** válasza:
Az asztalon nem 3, hanem 4 ketrec van, bocsi elírtam. :)
2012. máj. 19. 22:38
 15/19 A kérdező kommentje:

Az nem semmi :D

És te elraktad őket terráriumba mikor picik voltak? vagy nem másztak ki a ketrec rácsai közül?

2012. máj. 20. 09:41
 16/19 anonim ***** válasza:

Amíg picik voltak, addig az anyjukkal voltak. Nem tudtak kimászni a ketrec rácsai közül, mert jó minőségű Ferplast ketrecben voltak mindannyian, és annak igen sűrű a rácsozata.

3 hetesen választottam el őket az anyjuktól, mert már az anyjuk nem igazán akarta tovább szoptatni őket elrugdosta őket magától és nem akartam, hogy nagyon ideges legyen. :) Na meg azért se vártam ki a 4 hetet, mert már eléggé harciasak voltak egymással szemben is, szóval mire már elmúltak 3 hetesek, addigra én megvettem mindegyiknek az új otthonát, csak néhány napig voltak együtt a tesók, aztán hamar külön tettem őket így minden jól alakult.

Most nagyon boldogak, tényleg mindent megadok nekik és minden nap szoktak szaladgálni a lakásban is, mindegyik höri kb. legalább egy fél órát. :)

2012. máj. 20. 13:55
 17/19 A kérdező kommentje:

Nekem is ferplast ketrecben vannak. Akkor remélem nekem sem másznak majd ki. És szoktad összeengedni őket mondjuk amikor futkároznak kint?

ilyen ketrecem van: [link]

2012. máj. 20. 14:15
 18/19 A kérdező kommentje:

van egy sarok ahova pisil, és oda föl túrja az összes forgácsot. és az egyik pici felmászott a forgácsra és majdnem kijött. Pnt akkora hogy kifér. Gyorsan odafogtam egy papírt. Most körbe papíroztam a ketrecet. Viccesen néz ki de remélem nem jönnek ki. Elkezdett egy új fészket építeni, oda rakta az összes papír zsepit, aztán meggondolta magát összeszedte a gyerekeket és a papírt, mindent és mindenkit visszaköltöztetett a csőbe. (nem tudom miért a gyerekekkel kezdte a fészket :) ) Lehet megint megépíti majd csak a piciket hagyja a végére :)

Ja és kezdenek szőrösödni már látszik hogy 3 szürke vagy fekete lessz, és a többi világos színű.

2012. máj. 23. 20:13
 19/19 anonim ***** válasza:

Újra itt vagyok, akinek volt egy hörcsög családja. :)

Már 3 év eltelt azóta és most ott tartok, hogy van 3 hörcsögöm külön ketrecben, és akit most legutóbb vettem úgy néz ki, hogy vemhes. :) Ismét sikerült beválasztanom a kereskedésbe. Most annyival lesz nehezebb, hogy ha most netalántán megint 8 hörcsög születik akkor már 11 hörcsögöm lesz...ez már jó sok, de valahogy megoldom hogy legyen mindegyiknek helye. Na de még először azon drukkolok hogy sikeres legyen a szülés és egészséges legyen mindenki, aztán majd meglátjuk, hányan vagyunk és hova helyezzem majd el őket.

2015. júl. 9. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!