Hogyan neveltek egy tengerimalacot? Sokszor kérdeztem már, de nem vagyok előrébb.
:)
nálam kb 8hónapja vannak és ez csak mostanában van ez a dili, h reggel hajnalba ébresztenek..eddig olyan édik voltak, csak akkor kezdtek el aktivabban zajongani ha látták ébredezek töbet mocorgok stb. de utóbbi 2-3hétbe vmi rémes.
Hát ez érdekes amiket írsz kérdező.Az elmondásod alapján pedig rendesen a gondjukat viseled,nem lehet azzal a gond.
Nekem is csak akkor kezdenek füttyögni,ha már hallják hogy mocorgok reggel,addig nem.De van hogy ha sokáig alszom és elfogyott a kajájuk,akkor kétségbeesetten követelik a reggelit.Én mindig tartok bent náluk prémium minőségű száraz tápot,sok szénát és friss vizet és mellette naponta 2x zöldség és gyümölcs,de an hogy ez reggelre elfogy.
Nevelni sztem nem lehet őket,de lehet hogy valami megváltozott,ami nem tetszik nekik.Vagy EGYMÁSSAL nem jönnek ki.Próbáld meg hogy elválasztod őket pár napra a ketrecben.
Azóta annyiban változott a dolog, hogy reggel mikor felkeltenek és ugye hiszti van a kajáért, akkor nem adom oda nekik csak ha csendbe maradnak, mondom nekik h "menjetek a helyetekre(felső szint) és csend, akkor jön a kaja" és megértik..csöndbe várják..még akkor is mikor nyitom ki a dobozt pedig arra ugye egyből megy a visitás.:)
meg mikor rágja a rácsot mindig mondom erélyesen hogy nem szabad, de még nem szokott le róla.
nagyon rajta vagyok az ügyön:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!