Ha a degumim 2hónapja vannak nálam és kb 6 hónaposak kézhez szokhatnak? (2 lány)
degumi :DDDD nem inkább deguim? :D
Amúgy szerintem kézhez szokhatnak, ha elég türelmes vagy, de persze jobb lett volna, ha fiatalabb korukba már nálad lettek volna.
Simán, csak meg kell nevelni őket. Ez olyan mint a kutyáknál az idomítás!
Először, amikor kinyitod a ketrecet, adj nekik egyet-egyet a kedvenc finomságukból. Egy idő után összekötik veled az eseményt, és ajtó nyitásra rohannak a ketrec széléhez. A következő lépés, hogy a tenyeredbe rakod a kaját és hagyod, hogy elvegyék. Ezt is elismétled párszor, megszokják, hogy félig be kell mászniuk a tenyeredbe. Amikor ezt már megszokták, akkor jön az, hogy odajönnek a ketrechez, és az egyiket óvatosan, alulról megemeled, két tenyereddel, mintha vizet szeretnél inni. Kicsit tartod a kezedben majd visszarakod a ketrecbe és EGYBŐL megy a jutalom falat! Aztán a másiknál is megismétled. Na egy idő után már örömmel ugranak bele a kezedbe, lehet őket simogatni, csak ne felejtsd el az elején a jutalomfalatot! Én ezzel a módszerrel tanítottam meg őket kerekezni is. (Azaz az egyik megtanulta, az átadta a másiknak, azóta ki sem lehet őket robbantani a kerékből:D)
Unokatesóm (neki is van deguja) azt mondta,hogy szárítsak almát és azt adjam jutalomfalatnak.:)
Az jó lesz?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!