Mókus tartók! (Cukormókus? )
még nincs teljesen eldöntve, de nagy esély van arra, hogy a család cukormókusokkal fog bővülni. Olvastam róluk, tisztában vagyok azzal hogy nagy hely kell nekik, minden napi futtatással, éjszakai állat + hogy mit eszik.Volt egy csíkos mókusom aki 7 évig élt velünk, ami nagy szó mert az átlag életkor 5 év :) . Azt tudom, hogy minimum 2 cukormókust kell tartani, mert magányában elpusztul, de arra sehol sem találtam választ, hogy muszáj-e hogy 1 fiú és 1 lány legyen, vagy lehetnek ugyanolyan neműek...meg arra sem, hogy (mivel ők is mókusok) van-e téli "megőrülés"? a csíkos mókus októbertől februárig teljesen megőrült, és vadállat lett (mivel védelmezi a télire elrakott kajáját) szóval hogy a cukormókusokkal van-e ilyen macera?
Összefoglalva:
1.Muszáj (ha csak kettő cukormókust tartunk) különböző neműnek lenniük, vagy lehet fiú-fiú vagy lány-lány?
2.Alszanak téliálmot, esetleg ugyanúgy megőrülnek pár hónapra mint a csíkos mókusok?
Előre is köszönöm a válaszokat ! :)
Jaj, csak egy kérdésre válaszoltam. :P
Nem igazán mókusok. Az oposszumfélék közé tartoznak. Náluk más rendszerben van a szaporodási időszak, mint a csíkos mókusoknál. Fogságban az év minden szakában szaporodnak, évente 3-4 alkalommal is akár. Szóval nem úgy hogy télen téli álom, aztán tavasszal szaporodási időszak. Nincs ilyen megőrülési időszakuk.
Azért én is leírom:
1. : lehet 2 fiú,vagy 2 lány együtt
mindegy hogy milyen neműek,csak min. 2 legyen együtt
2. : nem nem alszanak téli álmot,semmi nem lesz velük télen
És csak úgy mondom ,hogy egy cukormókus 15 évig él(általában 10-11) szóval kicsit jobban meggondolandó...
CSsak azért mondom,mert én már sokszor tartottam cukormókust,most éppen is ,és tenyésztő vagyok,szóval ha valamilyen kérdésed van nyugottan tedd fel :)!
És még annyi,hogy bármikor szaporodhatnak az évben,de általában augusztusban van az igazi párzási időszak,
nekem álltalában ilyenkor (2hónappal előtte vagy utánna is előfordul)szaporodnak...
Sziasztok!Én is szeretnék ilyen mókust tartani.Kitől tudnék venni?
Köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!