Törpenyuszi vagy tengerimalac? Érvek és ellenérvek?
Tengerimalac.
Jó:
- Aranyos, ritkán harap, kevés kaját, helyet igényel, nem betegeskedik annyit, kevés a mozgásigénye.
Nyuszi ellenérv:
- Harap, vedlik, nagy a mozgásigénye (vagyis ki kell engedni a szobádba rohangálni), nagy hely kell neki, nem bírja pár nélkül, sokat eszik, válogatós.
Elsőnek is mondom: pont hogy a tengerimalac nem bírja egyedül. A nyuszit lehet egyedül is tartani.
Tény hogy a nyuszi könnyebben lesz agresszív, mert nagyot tud rúgni, a malac mindig szelíd. De egyik sem harap.
A tengerimalacok érzékenyebbek pl az etetésre, de azért a nyuszi is.
A nyuszi megtanulja a szobatisztaságot, a malac nem.
A nyuszi nagyobb kicsit (nem általános, törpe méretek is változóak) és talán kicsit nagyobb a mozgásigénye.
Nyuszit oltatni kell.
Most enyni jutott az eszembe de biztos sok mindent kihagytam.
tengerimalac:
2-őt kell tartani
100x50-es ketrec kell nekik
a táplálása szerintem drágább
nem lesz annyira bújós/szelíd
nem lehet szobatisztaságra nevelni
nyuszi:
több törődést igényel
100x50-es ketrec
kevesebb a táplálása
kell neki oltás
ivartalani is kellene
bújós lesz
szobatiszta
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Igazából nagyon hasonló a 2 kis állat, ezért is kérdeztem. Ketrec kb ugyanakkora kell, mindkettőnek vannak havi költségei és mindkettővel kell foglalkozni is. Csak azért mégis kíváncsi lennék a különbségekre is, melyiket miért... Vagy esetleg miért ne.
nem.. a malacok is egész éjjel udrálnak...:D meg nálam dobálják a játékaikat meg az etetőt, és levrik az itatót... szóval eléggé hangosak:)
nekem nincsen nyuszim de hallottam, hogy van olyan, hogy a nyuszi ráhangolódik egy idő után a ritmusodra és mikor leoltod a lámpát ő is csöndben marad... :)
ha meg nagyon zavar akkor ájjszakára nem tudod kirakni egy másik szobába? vagy nincsen olyan hely a lakásban ahol téged nem zavar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!