Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Szerintetek a törpenyúlon...

Szerintetek a törpenyúlon belül milyen fajtájú lehet a nyuszim? (Képek lejjebb. )

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

2012. ápr. 1. 21:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Holland törpe.más néven Szines törpe.nagyon aranyos:)
2012. ápr. 1. 21:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Az összes cukorfalat, de az uccsó viszi a pálmát.
2012. ápr. 1. 23:33
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, és dicséretet is! :)

Annyit elfelejtettem leírni, hogy négy hónapos és bak. De akkor biztos, hogy holland törpe? Mert nekem is ez jutott először eszembe. :)

Bár, igazából csak kíváncsi vagyok, mert mindegy, milyen fajta, én úgyis imádom!

2012. ápr. 2. 08:10
 4/8 Platypus ***** válasza:

Szerintem nem holland törpe. A holland törpének nagyon rövid a füle és jellegzetes testalakja van. A te nyulad egyáltalán nem mutatja ezeket. Szerintem inkább oroszlánfejű van benne. Két oroszlánfejű nyúltól születik 25%-ban teljesen normális rövid szőrű utód is, ezek hasonlóak a tiédhez. De ha kérdés hogy milyen fajta, akkor bolti keverék a legvalószínűbb, és ha nincs szerencséd, akkor házinyúl is szerepel a felmenők között.

[link]

2012. ápr. 2. 10:09
 5/8 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó Válaszoló!

Köszi az infókat, én is kételkedtem benne, hogy Bobbi holland törpenyuszi lenne.

De ezt a kérdést, ahogy már előbb is írtam, csak kíváncsiságból tettem fel - akár keverék a nyuszim, akár fajtiszta, én mindkét esetben ugyanannyira imádom!

És nem igazán vagyok oda azért, ha valaki lenézi a nem díjnyertes felmenőkkel rendelkező nyuszikat, de ezt nem is igazán Neked szánom, csak említem, mert ezt több helyen tapasztalom.

De köszi a választ!

2012. ápr. 2. 14:58
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lenézik, csak az emberek nagyrésze azért nem akar keverék nyuszót, mert hajlamosabb a fogbetegségekre meg hasonlókra. egyébként szerintem is nagyon édes:)
2012. ápr. 3. 19:10
 7/8 A kérdező kommentje:

Igen, erről én is hallottam, de remélem, a mi nyuszinknak nem lesz ilyen gondja. :)

Köszi a dicséretet! :)

2012. ápr. 3. 20:19
 8/8 Platypus ***** válasza:

A keverék nyulakkal azért szoktak lenni problémák, ezért írtam amit írtam. Nem önmagában a keverékséggel van a baj, hanem vannak veszélyes kombinációk, és ezekre a boltokba termelő zugszaporítók nem szoktak figyelni vagy direkt figyelmen kívül hagyják. A kosorrú nyúl keverékei például nagyon gyakran rendelkeznek olyan fogproblémával, ami miatt rendszeresen orvoshoz kell hordani őket egész életükben. A te nyuladon nem látszik a kosorrú jelleg, emiatt nem kell aggódnod. A házinyúl keverékek pedig nagyra nőnek, tehát nagyobb ketrec is kell nekik. Szerencsétlen esetben a házinyúl felmenő genetikája katasztrofális, mert a haszonnyulak nem szokták megélni az öregkort, előbb levágják őket. Így a tenyésztésük során nem szelektálnak az olyan betegségek ellen, amik fiatal nyúlon ritkán jelentkeznek. Egy kedvencként tartott nyúl viszont elél 6-8 évig, így van ideje megbetegedni.

Egyébként van rá esély, hogy fajtatiszta a nyulad, csak nagyon kicsi. Viszont ha az is, nem rendes tenyésztőtől származik, különben tudnál róla, milyen fajta. És hiába fajtatiszta egy nyúl, ha felelőtlenül tenyésztik, pl. sok rokonpárosítás volt a felmenőknél. Könnyen lehet tropa immunrendszere és egy halom egyéb nyavalyája.

Technikailag még holland törpe is lehetne, amennyiben genetikailag "hamis törpe", tehát holland törpe szülőktől származik, de a törpeség génjét nem kapta meg. De ez nagyon valószínűtlen ismeretlen származású bolti nyúlnál. Vagy ugyanez oroszlánfejűvel, nem kapta meg a sörényt adó gént. Ennek némileg nagyobb az esélye, mert ez a fajta gyakori.

2012. ápr. 6. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!