Örökbe fogadtunk egy nyulat. Olyan 3 éves körüli. Csak az a baj, hogy elég vad. Nem enged senkit sem közel magához. Nem lehet megsimogatni, mivel gyerekek is vannak, ez szükséges. Hogyan lehetne megszeliditeni?
Ismerem a helyzetet...
Nekem 6 nyulam volt eddig,ezek közül még 4 él,ebből a 6-ból 4 ha ránéztem,a ketrec végébe bújt,és addig nem csinált semmit,amíg el nem mentem.
Először óvatosan tettem be enni(hogy ne zavarjam),majd csak néztem,hogy valami kellemeset kapcsoljon a jelenlétemhez.Majd ezt úgy naponta 3-szor,4-szer megtettem,és még 5 napig ismételtem.
Ezután már lassan benyúltam és a HÁTÁT(ez fontos) kezdtem el simogatni.Aztán az orr simogatás,láb simogatás,a fül vakarás,ezután a fül simogatás.(a sorrend nem mindegy!)
Persze ezeket is csak fokozatosan,hetente váltani,mert különben kezdheted előröl!
Tudom sokáig tart,de nagyon megérti,nekem ezzel a módszerrel,már a tenyeremből eszik a tápot,és megértik,hogy mit akarok tőlük.
Természetesen ez fajtától is függ,de hogy megnyugtassalak,a 4 nyúlból egy törpe,2 színváltós és egy átlagos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!