Milyen vegyszerrel tisztítsam ki a terráriumot hörcsög számára?
Mindkettő jó, domestos és floraszept is, ugyanaz a kettő, csak az előbbi sűrűbb. Az ecet arra jó, ha esetleg vízkő van valahol. Az én hörimnek pl. a vécézős sarka kicsit lejt, és néha a pisitől vízköves, arra jó az ecet, de fertőtlenítésre az említett két szer kell. Ne félj tőlük, hagyd rajta pár percig, majd folyóvízzel, zuhany alatt szépen leöblíted, és remek lesz :)
Ja, nagyon fontos: sose keverj össze két vegyszert, mert gázt képez, ok?
Én terrárium helyett inkább vennék valami nagyobb ketrecet vagy box-ot. A terrárium nem jó, mert nem tud szellőzni és egészségtelen a számára, valamint mászásra is szüksége van. Na de nem ez volt a kérdés.
Én úgy szoktam tisztítani nekik az otthonukat, hogy domesztosszal lefertőtlenítem, főleg azt a sarkot, ahova pisilni járnak. Rajtahagyom pár percig, majd alaposan leöblítem zuhannyal. Utána pedig valami illatos folyékony szappannal újra átmosom szivaccsal. Aztán ezt is leöblítem és megtörlöm konyhai papírtörlővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!