Meghalt a csincsillám, de nem tudom mibe. Valami ötlet?
4 évesen nem öreg egy csincsilla (átlag 10-15 évet élnek).
Hőguta...nem hiszem, és annak a jeleit már láttad volna rajta...remélhetőleg (a kis fülein kidudorodnak, vörösödnek az erek). Meg még szerintem nincs is annyira meleg.
Írj még valamit, hogy hogy viselkedett mostanában! Egyedül volt, vagy egy társa is van? Milyen színűek voltak a fogai? Mit evett mostanában?
Hmm.. a kajával minden oké (ennek örülök, ugyanis hallottam olyan hát, nevezzük úgy, emberről, aki csokis keksszel tömte a csiniket, mert annyira édesek, ahogy rágcsálnak...)
A fogakról a szakirodalom azt írja, hogy halvány rózsaszínnek kell lenniük, de mivel a kajával nem volt gond, nem hiszem, hogy ez okozta volna.
Mivel egyedül volt, ezért ok lehet a depresszió, a magány. Hiába írják sok oldalon, hogy ha eleget foglalkozik vele az ember, akkor nem kell társ, de sajna mi nem helyettesíthetjük a fajtársat. Egyébként nem kételkedem abban, hogy jó gazdik voltatok! És sajnálom a kis szőrmókot! :-(
Sajnos több ötletem nincs hogy mi lehetett :-(
Köszönöm szépen.. :(:( az utolsónak irom még, h ,ezeket a zöldségket nagyon ritkán adtuk neki. volt bennt egy ilyen csincsilla köve is amin ült és rágcsálta. mindig csincsi kaját kapott és széna is rendszeresen volt bennt neki. nem értem. a törött lábát az orvos megggógyitotta ötletes módszerrell..:D a fecskendőt kettévágta és rátette a kis lábára ..
Lehet tényleg magányos lehetett.. pedig mindig játszottunk vele
Hát.. Öreg bitosan nem volt és hőgutát sem kaphatott szegéynke:S
Szóval szerintem vagy az van hogy Kifáradt és elsorvadtak az izmai, vagy megevett valamit amit nem szabadott.Legyen az pl: valami Bogár;Éretlen gyümölcs, vagy Káros alapanyagok.
Örülök hogy segíthettem.
Szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!