A ketrec aljára szeretnék egy 10-12 cm magas üvegrészt csinálni, hogy ne szóródjon ki a forgács. Ez kb. mennyibe kerülne?
Az is megoldás, ha nem forgácsot teszel alájuk. Vannak egyéb megoldások is a kisállatok alá. Pl a pellet alom, azt nem verik ki, tovább is tart, és nagyon jó szagfogó. Vagy van, aki ilyen fürdőszobaszőnyeget tesz az alomra. Olyat, ami teljesen átengedi a nedvességet.
Egyébként az üveg ára attól függ egyrészt, hogy milyen vastag (hány mm) üvegből szeretnéd, másrészt hogy mekkorát is pontosan (négyzetméter). Ugye neked kb minimum 60x40 cm aljú lenne (vagy nagyobb, nem tudom mekkora ketrecet gondolsz) és olyan 20 cm magas. Szerintem ez olyan 3000 Ft lenne.
Amúgy szerintem ne feltétlenül több emeletben gondolkodj, hanem minél nagyobb alapterületű legyen a helyük és mondjuk 1 emelet. Mikor nekünk volt degunk, a mieink nem voltak egy mászó és ugrálóbajnokok. :) Kint is mindig csak a földön szaladgáltak, az ágyra is csak épphogy tudtak felugrani, de annyira nem is próbálkoztak.
Mi amúgy az emeletet magunk csináltuk nekik falapokból, meg ágakból. Nem tesz jót a kis lábuknak ha a rácson kell állniuk. Most csíkos mókusunk van, na neki kihívás volt berendezni a ketrecét. Bár valójában az egész szobában ő a főnök és a szekrény teteje vagy a vállunk a trónja. :)
Köszi a választ! Én is hallottam róla, hogy a faforgács alá érdemes tenni pelletet vagy macskaalmot szagfogónak. Nem tudom, hogy ez miben lenne más, mintha csak pellet lenne alatta. Esetleg kipróbálom majd mindkettőt :)
Próbálok minél nagyobb alapterületű ketrecet venni, de sajnos nincs olyan nagy helyünk. A 60x40-es még éppen elférne, de még dolgozok rajta, hogy egy nagyobb is jöhessen.
Szerintem azért tesznek rá forgácsot csak, hogy puhább legyen. De nem kell, felesleges. Esetleg úgy, hogy a házukba csak forgácsot. De oda tehetsz nekik papír törlőt is.
Nekünk a sünik alatt csak pellet van, a házuk alatt meg szivacs (ilyen szék párna), meg egy külön tálca a cicaalomnak. De ki akarom majd próbálni a szőnyeget a pelletre. A mókus alatt a fél ketrecben pedig forgács. Ő nem szórja ki, és csak pisil meg kakil egy sarokba. A másik oldalon meg az egész helyen a fészke van papírtörlőből, meg hörcsög gyapotból, meg mindenből amivel hagytuk hogy kibélelje. :) De a mókus többet van fent az ágakon, mint a földön. Meg a degu nem csak egy sarokba pisil kakil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!