Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A nyuszim 5.24. -én kapta az...

A nyuszim 5.24. -én kapta az első kombinált oltást, majd 6.27. -én az ismétlőt. Akkor már vihetem a következőre igaz? Amikor már jön a tavasz, akkor mikor kell beoltani? Melyik hónapban a legjobb?

Figyelt kérdés
2012. márc. 8. 20:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Néhány helyen már most elkezdték szervezni a csoportos nyúloltásokat. Amondó vagyok, még május előtt érdemes beoltatni, mert akkor már biztosan lesznek szúnyogok.
2012. márc. 8. 20:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Mixo ellen fél évente kell oltatni.
2012. márc. 8. 20:46
 3/7 anonim ***** válasza:

Bocs ez lemaradt

Amennyiben kombinált oltóanyaggal oltatsz.

2012. márc. 8. 20:50
 4/7 A kérdező kommentje:
Szóval ha egyszer kap kombináltat,majd eltelik egy fél év akkor oltassam mixo ellen,ha eltelik egy újabb fél év(tehát a kombinált óta egy év) akkor megint kombináltat kapjon? (Bocs,ha hülyeséget kérdezek.:) )
2012. márc. 8. 20:59
 5/7 anonim ***** válasza:
A kombinált oltás mixo elleni része fél évig hat, az RHD elleni pedig 1 évig. Csinálhatod azt, hogy fél évenként beoltatod kombinálttal, vagy oltathatsz külön-külön mindkét betegség ellen. Ebben az esetben a mixo elleni egy évig hat és tudomásom szerint ez igaz az RHD ellenire is. De ha nyúlhoz értő orvossal beszélsz, Ő pontosan elmondja, hogy milyen lehetőségeid vannak. Van orvos aki nem használ kombinált oltást, orvosa válogatja, hogy mivel olt.
2012. márc. 8. 22:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Én fél évente oltatom kombinálttal a dokink javaslatára. Semmi gond nincs abból, ha az RHD-ra "ráoltunk", viszont ha csak mixot kapna, azt izomba kapná, jobban fájna neki, csúnyább lehetne stb. stb., egyszerűbb bőr alá bebökni neki és ennyi az egész. Én minél előbb oltatnám a helyedben. Fura, de asszem decemberben felbukkant a lakásban egy szúnyog! Meg hát nem csak a szúnyogok terjesztik a mixot...
2012. márc. 9. 08:51
 7/7 A kérdező kommentje:

Igen,jövőhéten viszem dokihoz.

Köszi a válaszokat!

2012. márc. 9. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!