Mit csináljak a hörikéimmel? Kikopott a szőrük.
Van 2 aranyhörcsögöm, még növésben vannak, de minden este ugye rágják a ketrecet. Órákig tudják rágni, szaladgálnak a rácsokon mint pókember a falon, és rágják. Viszont ma láttam, hogy mindkettőnek az orránál kikopott a szőre, mert annyit rágtak. Tudok valamit tenni?
Voltak már hörcsögeim, ez egynél sem fordult elő.
Állatkereskedésben lehet venni nekik rágcsálnivalót, tegyél be kemény faágakat is, meg bármit, ami jó kemény, de azért rágható, pl. friss répa meg ilyenek.
Nem jó, ha a ketrecet rágják, megbetegedhetnek tőle.
Hát szerintem szegények nagyon unatkozhatnak. Lehet hogy kicsi nekik a ketrec. Meg mint írtad, hogy utólag tettél be nekik mókuskereket. Hát ez is probléma, hogy eddig nem volt nekik, ugyanis az eléggé le szokta őket foglalni, sokat hajtják. A mókuskerék mérete remélem akkora, hogy kényelmesen tudnak benne szaladni, mert ha kicsi nekik, akkor nemigen fogják használni. Valamint szerintem próbálj velük többet törődni, vedd ki őket a lakásba szaladgálni és eközben persze figyelj rájuk. Én szinte minden nap ezt teszem ha nem vagyok nagyon fáradt és nincs túl késő, nekem 9 aranyhörcsögöm van. 20-30 percet szalad egy hörcsög szabadon, mindig az, aki épp ki akar jönni (1 nap vagy 5 hörcsöggel legalább foglalkozom így). Még szoktam tenni le nekik kis játszóteret is, hogy jól érezzék magukat (csőrendszer, hinta) és szabadon szaladgálnak és közben játszanak is ezekkel.
u.i.: Azért remélem, hogy külön ketrecben tartod őket, mert együtt nem szabad őket tartani, megölhetik egymást.
A mókuskerék már régen kellett volna.
Tegyél be nekik wc gurigát is és esetleg kis állatkereskedésben kapható ilyen fogkoptató..olyat is vehetsz,ez pár száz forintba kerül.
3-as vagyok: 4-esnek üzenem:
Egy kifejlett aranyhörcsög nem fér bele a wc papír gurigába, az inkább törpehöriknek való. A fogkoptatót meg nem használják...de azért rakhat be nekik a kérdező.
Helyesbítnék:
Van bent nekik 2 rágófa, egy gyümölcsös és egy sima fogkoptató. Az itt felsoroltak nem érdeklik őket. Mézes rágórúd 3 percig él.. azzal nem tömöm őket.
A ketrec nem kicsi, 2 nagy ketrecet alakítottam ki nekik egy ketreccé, ami így 4 emeletes. Van bent "függő szoba" is, néha belemennek, hintáznak, de nem foglalja le őket.
A mókuskerés mérete igen, akkora, hogy nem törik ketté a gerincük, épp ezért sem tudtam betenni eddig, mert mivel a kerék nagy, a fokok közötti távolság is nagy és beesett a lábuk a kerék fogai közé.
Wc gurigába nem férnek bele, helyette műanyag csövet tettem be nekik, amiből kb 3 nap alatt nőttek ki. :D és ne felejtsük el a méreganyagokat sem a gurigából.
Nostehát, a hörikék kb 1,5 hete vannak nálam, kígyó szájától mentettem őket. Most a keréktől valamivel jobb, de még mindig azrt élvezik a legjobban, ha lógnak és rágnak. Sűrű a ketrec rács és nagyon könnyen szaladgálnak rajta.
Írtam, voltak már hörcsögeim, van 5 cicám és 2 kutyám is, és 2 teknősöm is. Általában menhelyről fogadok örökbe, a létszem pedig a bokorban talált kiscicákkal nő. Értek az állatokhoz, csak ezt a problémát épp nem tudom kezelni. Fájni nem fáj nekik az orruk, bedagadva sincs, csak kikopott egy sávban a szőr.. megőőőrülök micsináljak még..? Egyéb ötletek?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
U.i: természetesen van tálkájuk és itatójuk is, és lyukacsos kerek házuk is, hogy ne büdösödjenek be.. mielőtt valaki írná, hogy kell ház. minden van.
Hát ez fura, pedig te tényleg mindent megtettél értük. Ez most lehet hülyén hangzik, de nem lehet, hogy még be vannak parálva a kígyó miatt? Vagy nem "úgy" mentetted meg őket?
Kitetted őket szaladgálni? Valami nagyon nagyigényű hörik lehetnek, de ennyi mindenük van, és ez se elég. Ha nem lenne ilyen király a ketrecük, azt mondanám, tedd őket akváriumba, de ha már ennyit költöttél rájuk, fölösleges.
Nem úgy mentettem, csak állatkereskedésbe vitték volna, és mint köztudott az ott leadott kisállatok nagy százaléka így végzi, mert nincs papír.. 1-2 ismerősöm át szokta venni az ilyen "ajándékokat" a kereskedésben, innen vagyok ebben egészen biztos. Kicsi kereskedésben ez nem igaz, ahonnan az előző hörikék voltak, ott születtek valakinél, a kereskedő 200ért átvette és 900ért eladta. Teljesen korrekt. De plázába vinni.. csak kajának lehet.
Nem tettem őket ki, mert van 2 macskám és ha belógnak.. no mindegy most látom hogy a szőrük elkezdett visszanőni, mert nagy helyet csináltam nekik, és valszeg a kerék is segít. Már nem rágják annyit, de mivel sűrűn rácsozott az alsó ketrec, baromira élvezik a "pókemberes" mászást. :)
Ja és amúgy láttam a mamájukat, giga aranyhörcsögök lesznek ezek :D Nagyobbak a szülők mint egy fél tengerimalac, és hosszúszűrüek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!