Aggasztó a malacom viselkedése, valóban ennyire érzékenyek, vagy én kényeztettem el, ez normális, vagy nem?
Magányos, és már megszokta, hogy egész nap sokat volt vele foglalkozva. Kellene mellé egy azonos nemű társ, mert akár önmaga ellen is fordulhat magányosságában pl. elkezdi tépni a szőrét, vagy nem lesz kedve enni.
Ha fiatal a malackád, ez a sok foglalkozás, hogy magadra teszed és hallja a szívdobogásod, a saját mamájára is emlékeztetheti, és az biztos, hogy már nagyon kötődik hozzád. Normális, hogy szeret téged, a malackák általában a gondos törődéstől, simogatástól ennyire ellazulnak. De általában hónapok kellenek, hogy ilyen szoros kötődés kialakuljon, különleges kis malac lehet. :)
Sürgősen kellene hozzá egy másik malacka, mert ha bestresszel az egyedülléttől, hisz a malackák is tudnak félni egyedül, pár hét alatt előfordulhat, hogy az életébe kerül, hogy magányos napközben.
a malacok igénylik a társat. nekem két kislány
malacom van, szoktam őket simogatni, de együtt is nagyon jól eljátszanak, kb 2 hónap köztük a korkülönbség.
néha kiteszem őket a szőnyegre, és együtt sétálnak, mindig együtt mennek felfedezni a szobát, közben "dumálnak" egymásnak. :)
Azonos nemű pici fiút kellene hozzá venni, mert 8 hónaposan a tied kb. már kifejlett malac.
Ha veszel mellé egy 1 hónapos kisfiút, akkor a szokásos 2 nap kergetőzés után apáskodni fog a kicsi fölött, mivel a malacok nagyon szociális állatok, az egyedül levő kicsiket örökbe fogadják, és törődnek velük.
Azonos korút nem szabad, mert a területért dominanciavetélkedés kezdődne, és két felnőtt fiú sokkal nehezebben szokik össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!