Nyulaknak! A kukorica csak hízlal vagy rendesen fejlődik is tőle a nyúl?
A kukorica épp ellenkező hatással van az emésztésére, mint a rost (pl. széna), nem tesz jót neki. Lehet, hogy jó darabig semmi baja nem lenne tőle, de lehet, hogy a nyuszidnak érzékenyebb a hasa és kevés mennyiség, rövid időn belül is gondot okozhatna. Szóval nem ajánlott, semmi szüksége rá. Lényegében akár bélleállást is okozhat, amivel ha nem mész időben orvoshoz, igen gyakran végzetes. :(
A henger alakú tápokról: nem mindegyik henger alakú tápban ugyanaz az összetétel, az első válaszoló a hízótápra gondolt, az valóban nem jó nekik, viszont lehet kapni pl. Halywood törpenyúl tápot, ez is zöld henger alakú és ennek teljesen jó az összetétele.
Káposzta és K betűs zöldségek kapcsán: nem feltétlenül hal bele minden nyuszi, csak nagyon vigyázni kell vele, mert felfújhatják őket.
Köszönöm a válaszokat! :)
Tehát akkor a kukorica csak hízlal. (nem is akartam csak kukoricán tartani a nyulaimat, mert magkeveréket kapnak amiben van zab,árpa,búza,kukorica - 4:3:2:1 arányban, és így a kukorica adagot megnöveltem volna)
Emellett kapnak olyan henger alakú tápot is.
Szénát is kapnak, és csemegének répát, néha almát. :)
Hi!
Én speciel nem adok a nyúlamnak kukoricát, mivel alapvetően a természetben sem fogyasztja, bár nyilván fogyasztaná, ha tehetné. De nem természetes eledele, szemben a szénával vagy a fűvel. Ha etetésről van szó, mindig az lebeg a szemem előtt, hogy mit eszik a természetben normális körülmények között. E tekintetben jóllehet eléggé leszűkül a lehetséges eledelek száma, de egy nyúl - noha szinte mindent megtud enni - jól elvan a szénával meg fűvel (ha persze jók a fogai és nem lett a nassolni valókra szoktatva). Tápot (tehát ezek a granulátumok) én napi 2x adok a nyúlnak, 1-1 marokkal.
Szóval széna, széna, széna. Bár tudom, nehéz megállni, hogy ne etesse az ember almával őket, de tényleg fékeznie kell magát az embernek. : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!