Mivel etessem a nyulamat?
Mit adjak a nyulamnak, hogy rendesen nőjjön és hízzon? Táp? Magok? Zöldségek? Gyümölcsök?
Minden nap kap tápot is és magokat/gabonaféléket is, de ugyanakkor rengeteg répát és almát is adok neki. (1 répa, 1 alma, 1 bögre táp és mag / 1 nap) Ez így normális? Vagy túl sok a zöldség-gyümölcs és ezért nem eszik annyi tápot és magot és ezért nem nő olyan nagyra mint amekkora lehetne..?
Esetleg valami nyulas írhatna nekem pár tanácsot, tippet, tapasztalatokat, hogy szép nyulam/nyulaim legyenek! Köszönöm! :)
Nekem törpenyulam van, így a nekik való tápokat ismerem, a többit sajnos nem.
Náluk egyébként az az általános szabály, hogy a cukros dolgokat nagyon ritkán, mivel elhízhatnak. Ha egészséges, sokáig élő nyuszikat szeretnél, szerintem te is vegyél vissza az almából és a sárgarépából...
Van egy törpenyúl tenyésztő ismerősöm, ha érdekel, priviben megadom az elérhetőségét, szerintem ő tudna neked segíteni táp ügyben, kiállításokról is ismer más fajtákat/tenyésztőket ill. ha jól tudom egyetemen tanul vmilyen állatokkal kapcsolatos szakon...
Köszi, akkor örülnék ha megadnád az elérhetőségeit priviben :)
/egyébként szénát is kapnak/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!