Honnan tudom megállapítani, hogy szülni kezd a csincsikém?
"A kérdező kommentje:
Nagyon szellemes, de ez a válasz sajnos nem hasznos!"
Ha nem kezd el kiabálni, hogy szülési fájdalmai vannak, vagy szól, hogy elfojt a vize, ami azért egy csincsikénél valószínűtlen, /amúgy mi a a szar az a csincsike?/, akkor csak abból fogok észrevenni, hogy potyogtatja az aprólékot.
1. Ha nem értesz hozzá minek válaszolsz?
2. főleg ha azt se tudod miről van szó?
A kérdező kommentje:
1. Ha nem értesz hozzá minek válaszolsz?
2. főleg ha azt se tudod miről van szó?
Köszönöm, hogy kioktattál kis plázacicus, de tudod nálunk az állatok fajtáját kiírják CSINCSILLA nem csincsike!
És mihez kéne értenem?! Szülni kezd, és jönnek belőle a kölykök, ennyi.
Amúgy neked kéne tudnod erről többet, ha már többször is felcsinálták a csinikédet!
Távolról sem vagyok plázacicus, csak szeretem, ezért írtam így. A kérdést azért tettem fel, mert gondoltam valaki több infóval szolgálhat, mint amennyit én tudok, amúgy nagyjából tudom, hogy mik a jelei a szülés elkezdődésének, de az már maga a szülés, amikor kis csincsillák "potyognak" belőle.
A másik kommentelőnek: Nem szaporítom, ahogy írtam már, így vettük őket.
Általában reggelente szülnek! Nekünk a ketrec alsó részére ment eddig mindig. Feláll két lábra és érdekesen kezd mozogni a hasa körül az izom, gondolom ilyen tolófájásos valami lehet. Nálunk az első nehezen jött ki, de van annyira szelíd az anyuka segíthetsz is neki. Miután megszülte a kicsiket mindig adtunk neki mazsolákat, mogyorókat, hogy visszatérjen az energiája, mivel nagyon le van ilyenkor strapálva.Lehetőleg a fiút ilyenkor válasszátok el a lánytól, mert újból felcsinálja, és pár éven belül kikészül a szülésektől a leányzó (el is patkolhat). Nálunk 4 napig vannak külön. Egy kicsit szívszorító a dolog, mert folyamatosan hívják egymást, de a cél érdekében...
Üdv:
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!