Mért jobb tenyésztőtl nyulat, rágcsálókat venni, mint kereskedésből?
Azért, mert a tenyésztők (nem a szaporítók, akik összeraknak minden tudás nélkül állatokat, hogy legyenek utódok) tényleg értenek hozzá, az állatkereskedéseket pedig csak a haszon motiválja. Én tengerimalacot vettem állatkereskedésből, megbántam. Sorolom, miért:
- az első hely ahova bementem, gombásak voltak a malacok
- lány malacot akartam, idősebb lány mellé, erre fiút adtak, csak otthon derült ki
- azt tanácsolták, hogy ne vegyek lány mellé lányt, mert nem fognak kijönni egymással, vegyek inkább nyuszit mellé, azzal jól ellesznek (aki kicsit is ért a tengerikhez, tudja h ez mekkora butaság)
- a fiú malacot visszavittem, adtak helyette egy 2 hónapos lányt. 1 hónap múlva szült két kismalacot. (3 hónaposan! még nem is felnőtt malac, de az állatkereskedésben pont nem foglalkoznak azzal, hogy a fiúkat és lányokat külön tegyék. sőt, örülnek ha van szaporulat, mert azt általában ingyen visszaviszik nekik, aztán ők meg eladják azokat is)
- a fentiekből következik, hogy előfordul, hogy a malacok a saját testvérüktől vemhesülnek, a belterjesség pedig nem éppen előnyös...
- az állatkereskedésben nem éppen jó körülmények között tartják őket, sok malac egy rakáson, és a legtöbb helyen még csak szénát sem kapnak, csak valami silány minőségű tápot
- a tenyésztő szereti, és ismeri minden egyes állatát, a kereskedésekben pedig csak árucikkek, nekik mindegy, hogy milyen helyre kerül az adott rágcsáló, akár kígyókajának is odaadja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!