Van három dsungáriai törpehörcsögöm, két napja vettük őket. Eddig nem volt semmi baj, de ma hajnalban csúnyán összeverekedtek. Mit tegyek? (lentebb)
Az állatkereskedésben azt mondták, hogy ez a fajta nem tűri a magányt, ezt is olvastam. Kiskoruktól együtt voltak, elvileg testvérek. A nő a kereskedésben azt mondta, hozzuk el mindhármat, hogy ne legyen egyedül egyik sem. Eredetileg csak kettőt akartunk.. Tegnap kaptak új hörcsögpalotát, egy napot voltak terrráriumban, ott nem volt semmi baj. Tegnap este, ahogy "átköltöztek", kettő befészkelte magát a kisházba és a harmadik, ha be akar menni kiüldözik. Gondolom, hogy azt fogjátok mondani, hogy válasszuk szétz őket, de akkor az az egy depressziós lesz. Viszont attól is nagyon félek, hogy a kettő meg fogja ölni a harmadikat. Teljesen tanácstalan vagyok. Többen írták, hogy magányos állatok, de sok helyen olvastam, hogy több békésen megvan egymás mellett.
Azt még nem írtam, hogy amelyiket kiküldik most folyamatosan kapar és rohangál. Légy szíves segítsetek!
Jó lenne, ha hozzáértő emberek írnának!
Előre is nagyon köszönjük!
Már több helyen is olvastam, de bemásolom:
"A Campbell-hörcsöghöz hasonlóan társas lények, fajtársaikkal békésen élnek együtt, főleg ha fiatal kortól együtt vannak tartva és megfelelően nagy terráriumban, de az azonos nemű pároknál előfordulhatnak ellenségeskedések, kivéve, ha pici kortól össze vannak szoktatva."
(forrás: [link] )
Ezért nem is értem!
Most alaposabban is megnéztük őket és úgy tűnik 2 hím van és egy nőstény. Úgy vettük észre, hogy a két kan nem tűri meg egymást. Fél órája voltunk a kereskedésben, rendes volt a Néni nagyon, mert azt mondta, ha gond van visszaveszik az egyiket. Csak még valahogy ki kell találnunk, hogy melyik hím menjen.
Ötletek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!