S. Ű. R. G. Ő. S.! Patkánnyal itathatok meleg kamilla teát?
Ma vettem észre, hogy szegény Patkánykám megfázott, tüsszög :-(
Ráadásul a szemei is kicsit piszkosak, kamilla teával megtisztítom őket... de szegényem tüsszög, tehát meg van fázva. Meleg kamilla teát itathatok vele? Vagy meg se próbáljam?
mr.flash: köszönöm szépen!
ezio_auditore: én nem ragaszkodtam 100%-ig ahhoz, hogy ezt megitassam vele, nem is merült fel bennem az, hogy ami nekünk jó, az neki is jó! Nagyon szeretem őt, az én kis Patkányomat, nem akarok neki rosszat, ezért kérdeztelek titeket!
Azért kérdezem itt továbbá, mert a neten nem találok (Google) olyan rendszeres infót, ami kell nekem.
Szerintetek tényleg magától rendbe jön? Mármint a megfázást illetően...
A patkánynak nyugodtan lehet adni kamillateát! Ugyanúgy gyulladáscsökkentő nála is, mint az embernél. A kamilla hatóanyagának túladagolásából származó mellékhatás orvosilag nem ismert. Sima teát viszont NEM szabad adni a koffein (tein) tartalma miatt.
"Az emberek nem értik meg, ami nekik jó az nem feltétlen való az állatnak."
A fenti mondat teljesen igaz, más és más az állatok és az emberek emésztőrendszere, immunrendszere. Az a táplálék, ami az embernek jó, esetleg emészthetetlen vagy mérgező is lehet egy bizonyos állat számára. A gyógyszerek esetében azt sem szabad elfelejteni, hogy egy patkány súlyának több százszorosa egy ember, így egy esetleg egyébként megfelelő gyógyszer adagolása is lehetetlen vállalkozás lenne.
Egyébként hogy vészelte át a patti a "megfázást"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!