Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hogyan szoktathatnánk magunkho...

Hogyan szoktathatnánk magunkhoz a tengerimalacainkat?

Figyelt kérdés
Van 2 malackánk 1 fiú és 1 lány!Már 3 hónapja hogy nálunk vannak de még mindig nem szoktak hozzánk!A lány mali egészen barátságosnak mondható de a fiú elszalad állandóan a sarokba amikor fel szeretnénk venni vagy ha nyúlunk felé!Ha felvesszük néha harapdál!Kérlek titeket adjatok valami jó tanácsot,mert nagyon szeretnénk a párommal ha meg szoknának minket!
2012. jan. 15. 11:00
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Szia Norina!

Igen a malackák azóta együtt vannak amióta nálunk vannak,de ha befedezés történt volna akkor azt már nagyon lehetne látni!Eddig egyszer láttuk a fedezést ami 2 héttel ez elött történt de azóta szerintem nem volt semmi!Írtad hogy külön kell venni őket mert a fiú ráfedezhet a lányra és korai szülést idézhet elő!De akkor most honnan tudjam hogy vemhes e a malacka?és ha az és ráfedez a fiú?Tele vagyok kérdésekkel...De valószinű hogy akkor a súlyából fogom meg tudni hogy mivan de az is több hét ugye,mert több héten keresztül kell mérni!Remélem nem lesz baj! A lány malackám hosszú szőrű az apukája fajtatiszta Angóra az anyukája keverék volt és a lány malacról ezt azért tudom mert tenyészetből vettem és tartom a kapcsolatot a tenyésztővel!A fiúról nem tudunk semmit mert őt állatkereskedésből vettük (Campon) nem tudom ismered e ezt a plázát,de ő rövid szőrű vagy félhosszú mert e rövidhez kicsit hosszú de a hosszúhoz meg rövid!Vitakraft táppal etetem őket,meg szénával ami mindíg van elöttük,tápot reggel meg este kapnak,zöldség gyümölcs mindennap megy nekik van amikor többször is!

2012. jan. 22. 12:06
 12/12 Norina86 ***** válasza:

A fiút kb. félidőtől kell kivenni, amikor már biztosan érzed, hogy mozognak a babák,ha 200 grammot felszed kb 2, 2.5 hét alatt. Szerintem akkor normál súlyban van, a hosszúszőrűek mindig karcsúbbak. Szerintem olyan 2 hét hét múlva kezd gömbölyödni, ha sikerült a fedezés. Amikor gömbölyödik és az oldalára teszed mindkét a kezed, először bugyborékolásszerűt kell érezned több ponton, 1-2 hétre rá már rugdosást. Mérd hetente mindenképp.

Ha akarsz, írhatsz nekem privátban is, és melyik tenyésztőtől vetted, van honlapja?

2012. jan. 22. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!